De Wilde Stad te zien bij de Meervaart

De Wilde Stad te zien bij de Meervaart

Amsterdammers die nog niet de film ‘De Wilde Stad’ hebben gezien kunnen deze zaterdag 13 oktober bij de Meervaart in Amsterdam alsnog bekijken. Amsterdam heeft er sinds De Wilde Stad in première is gegaan een fraai stukje cultuurerfgoed bij. Met dank aan regisseur Mark Verkerk, filmkater Abatutu, de stem van Martijn Fischer en een hele hoop andere vakmensen die aan het tot stand komen van De Wilde Stad hebben meegewerkt.

Een ongetemd dierenrijk in een groene stad

De bioscoopfilm laat het verhaal zien van een ongetemd dierenrijk in een groene stad met verrassende gebeurtenissen, gezien door de ogen van de avontuurlijke stadskat, Abatutu, met de wonderbaarlijk goede stem van Martijn Fisscher.

Abatutu ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven

Iedere Amsterdammer zal in de film zonder enige twijfel momenten herkennen echter worden ze op het bioscoopscherm niet afgebeeld op ooghoogte van de mens maar vanuit het punt waarop de kat in Amsterdam de stad tegemoet kijkt. Abatutu ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven omdat ze te druk zijn met zichzelf of hun mobiele telefoon. Het zal menig bezoeker in de bioscoopzaal nog wel eens grof aan het denken zetten.

De film staat bol van de hilariteit

De film is prachtig gefilmd, gemonteerd, wordt bijgestaan door dito muziek en staat bol van de hilariteit, bijzonder grappige momenten en eigenlijk zou het verplichte kost moeten zijn voor iedere Amsterdammer.

vrijetijdamsterdam.nl