Cineville viert 10-jarig bestaan!
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Cineville viert 10-jarig bestaan!

Cineville is 10 jaar en dat gaan ze vieren! Op zondag 24 maart zie je door het hele land nog één keer de spraakmakendste, verdrietigste, grappigste en lekkerste films van de afgelopen 10 jaar, gekozen door cineville stadspashouders. Alle voorstellingen zijn natuurlijk gratis met je Cinevillepas!

“Begin dit jaar riepen we Cineville’s Beste Films-verkiezing uit: een decennium onbeperkt naar de film, samengevat in 20 categorieën. Het volk heeft gesproken, de beste van de beste zijn bekend (alle winnaars vind je hier), en met een selectie gaan we op zondag 24 maart het hele land door. Onder andere La Grande Bellezza, Moonlight, Jagten en Black Swan zie je zo nog één keer op het witte doek”, aldus de organisatie van Cineville.

Het hoofdprogramma is door heel Nederland te zien en in Amsterdam zijn er bij Eye en De Uitkijk speciale voorstellingen op zaterdag 23 maart. De kaartverkoop is van start gegaan: reguliere kaartjes zijn te koop (en te reserveren) via de filmtheaters. Cinevillers mogen gratis naar binnen echter wordt door de organisatie aangegeven dat reserveren raadzaam is.

AMSTERDAM

Zaterdag 23 maart

De Uitkijk

Film: Paterson

Eye

Film: The Red Turtle

Zondag 24 maart

Kriterion

Films: Moonlight, La Grande Bellezza, Spring Breakers, Black Swan, Jagten, Borgman, Call Me by Your Name, The Grand Budapest Hotel, The Red Turtle en Inception

Cinecenter koos zijn eigen Cineville-favorieten

Films: Carol, Boyhood en Shame

FC Hyena

Films, Let the Right One In, Dogtooth en A Serious Man

Melkweg Cinema

Amy, Searching for Sugar Man en Cobain: Montage of Hack

vrijetijdamsterdam.nl