Bekroonde thrillerserie Bullets vanaf morgen op lumiereseries.com

Bekroonde thrillerserie Bullets vanaf morgen op lumiereseries.com
Uitreiking Buyers' Summit 2018 publieksprijs. Foto: flickr.com

Bekroonde thrillerserie Bullets vanaf morgen op lumiereseries.com

Lumière brengt Bullets vanaf morgen uit op lumiereseries.com. Wekelijks verschijnen drie of vier nieuwe afleveringen van de tiendelige misdaadserie. De DVD verschijnt 27 november. De psychologische thriller rond twee sterke vrouwen won bij de MipDrama Buyers’ Summit 2018 de publieksprijs.

Infiltratie in Finse cel door undercoveragente

Undercoveragente Mari Saari infiltreert in Helsinki de cel van Madina Taburova, een ronselaar voor zelfmoordterroristen die naar Finland is gekomen voor haar laatste missie. De enige manier voor Mari om de aanslag te voorkomen is vriendschap sluiten met Madina. Maar dan ontdekt Mari dat er geen zelfmoordaanslag wordt beraamd, maar een politieke moord.

Productie bestaat uit de volgende namen

Cast: Krista Kosonen, Sibel Kekili, Tommi Korpela, Dragomir Mrsic, e.a. Idee: Minna Virtanen, Antti Pesonen, scenario: Antti Pesonen, Matti Laine, Kirsi Vikman, regie: Peter Riski, Antti J. Jokinen, producenten: Peter Nadermann en Thomas Disch (Nadcon Film), Jan De Clerq (Lunanime).

De serie werd ontwikkeld door producer Minna Virtanen en de ervaren dramaschrijver Antti Pesonen (ook bekend van het prima Bordertown en Nymphs). Overigens schreven Matti Laine (Bordertown) en Kirsi Vikman (Mother of Mine) ook mee.

Bullets werd prima ontvangen. Zo won de reeks op de belangrijke tv-beurs, de MipDrama Buyers’ Summit 2018, in Cannes de publieksprijs. Ook de kijkers waren – na de eerste aflevering op 18 oktober 2018 in Finland, redelijk enthousiast. Op IMDb krijgt de reeks dan ook een 7.8. Al vonden sommige kijkers de serie ook ‘saai.’

Maar hé, Finse series zijn niet voor iedereen. Het tempo ligt soms iets trager en de cast acteert soms ietwat ingetogen, maar laat je daar niet door weerhouden. De plot is best boeiend en het acteerwerk prima. Hopelijk is de serie snel te zien op een Nederlandse of Vlaamse zender. Al kun je ‘m natuurlijk – tegen betaling – ook al zien op Lumiereseries.com.

De tiendelige serie Bullets is nu te zien uit op lumiereseries.com. Wekelijks verschijnen drie of vier nieuwe afleveringen van de tiendelige misdaadserie. De DVD verschijnt 27 november. Het is nog bekend wanneer Bullets op een Nederlandse of Vlaamse zender te zien is. Ik hou het voor je in de gaten.

vrijetijdamsterdam.nl

Picnic at hanging rock bijna online op dvd en blu ray