Als lezer naar de film met Lidewijde Paris
Het Ketelhuis vanaf de buitenzijde.

Als lezer naar de film met Lidewijde Paris

Nog geen plannen voor aankomende woensdag 13 februari? VTA tipt het event ‘Als lezer naar de film met Lidewijde Paris’. Tijdens het evenement dat plaatsvindt in het Ketelhuis op het Westergasterrein worden films als lezer bekeken en wordt onder andere stil gestaan bij vragen zoals: of het waar is dat bij een film is alles te zien wat je bij een roman zelf uit de woorden moet halen? Wat is precies het verschil tussen een film en een roman? Hoe kan het goed kijken naar films ons helpen bij het lezen van romans? Wat kan in een film wat in een boek niet kan? En wat kan in een boek wat in een film niet kan? Heb je ook een verteller in een film? En stuurt die mij ook in een mening?

Met elkaar in gesprek gaan over de film

De films worden samen bekeken met Lidewijde Paris. Zij geeft de aanwezigen in een paar opmerkingen vooraf aan waar tijdens de film op gelet moet worden en na afloop gaat iedereen met elkaar in gesprek over de film en de literaire aspecten van het verhaal. De organisatie geeft aan dat je geen doorgewinterde lezer of filmkijker hoeft te zijn.

Over Lidewijde Paris

Lidewijde Paris startte in 2016 na dertig jaar boekenvak met De Lees!ambassade om het literaire lezen op een onderhoudende en toegankelijke manier te promoten. Ze schreef Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? Ook reist ze door het land met Lees!workshops.

De eerstvolgende editie is op 13 februari vanaf zeven uur ’s avonds. De volgende edities zijn op 12 maart, 16 april, 22 mei en 26 juni. Het boeiende event begint telkens om zeven uur ’s avonds.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: stoomcursus radio maken in het Internationaal Theater Amsterdam 

->VTA Agenda item film in Amsterdam met Lidewijde Paris <-

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting