Waylon en Henny Vrienten slaan handen ineen voor Nederlandstalige single
Waylon

‘Tweede show Rood-Wit-Blauw in Ahoy’

Henny Vrienten en Waylon hebben gezamenlijk een nieuwe Nederlandstalige single gemaakt: Alles voor altijd. Waylon bracht het nummer voor het eerst ten gehore in De Wereld Draait Door. Bovendien kondigde Waylon een tweede Rood-Wit-Blauw in Ahoy aan. Dit vindt plaats op vrijdag 13 november in Ahoy Rotterdam. De kaartverkoop voor de tweede show van Waylon rood-wit-blauw 2020 is van start gegaan via www.waylon.nl.

Waylon was te gast bij DWDD dat bezig is aan zijn laatste weken. Met Matthijs van Nieuwkerk keek hij naar de vele optredens, die hij bij het programma verzorgde. Zo bracht hij onder meer de set van Queen tijdens Live Aid in zijn geheel en vertolkte hij de volledige versie van Paradise by the Dashboard Light van Meat Loaf. De bijzondere band tussen het programma en Waylon was ook zichtbaar in 2018, toen hij voor de tweede keer Nederland vertegenwoordigde bij het Eurovisie Songfestival. In aanloop naar zijn optreden in Portugal was Waylon vijf dagen op rij te gast en presenteerde hij uiteindelijk zijn nummer bij Matthijs van Nieuwkerk. Voor zijn laatste optreden bij DWDD zocht Waylon de samenwerking met Henny Vrienten, resulterend in Alles voor altijd, met als refrein:

Jij gaat jouw weg en ik de mijne
Maak niet uit hoe we verdwijnen
Niets is voor altijd
En alles is voor eeuwig

Rood-Wit-Blauw
Ahoy kleurt op vrijdag 13 en zaterdag 14 november rood-wit-blauw voor het concert van Waylon. Het is dan voor de vijfde keer dat de artiest in Ahoy te zien is met een eigen show. Speciaal voor het eerste lustrum kiest Waylon voor liedjes van eigen bodem. Van Kleine Jongen van André Hazes tot Radar Love van Golden Earring en Laat me van Ramses Shaffy.

Voor 2020 is de keuze dus op de vaderlandse muziek gevallen. Waylon: “Ik heb dit jaar een Top 1000 waaruit ik kan putten, maar daarbij komen ook veel liedjes van Nederlandse makelij voorbij. We hebben een rijke pophistorie, met in het verleden ook internationale successen als Venus van Shocking Blue en Radar Love van Golden Earring, die hoog in de internationale hitlijsten zijn geëindigd. Verder zijn onze DJ’s vandaag de dag ware exportproducten. Maar ook het Nederlandstalige lied kent natuurlijk vele klassiekers. Ik heb laatst met veel plezier Laat me van Ramses Shaffy gezongen bij en met Beau en wat te denken van het repertoire van André Hazes? Kortom, genoeg ingrediënten voor een avondvullend programma.”

vrijetijdamsterdam.nl

Hotel Arena introduceert vier nieuwe Club Nights