Vondel Klassiek is back in town

Vondel Klassiek is back in town
Vondel CS. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vondel Klassiek is back in town

‘Drie middagen hoogwaardige klassieke muziek in intieme setting’

Na een succesvol seizoen keren de leden van Camerata RCO en hun vrienden terug naar VondelCS en wel op 23 maart, 20 april en 18 mei. De muziekliefhebbers spelen bekende klassieke stukken en ze nemen de tijd om op een interactieve en informele manier iets te vertellen over de muziek die zij maken. Op deze manier is het concert niet alleen voor de kenners interessant, maar voor iedereen die geïnteresseerd is. Dit alles gebeurt onder het genot van een glaasje bier, want de middagen worden afgesloten met een proeverij van speciaalbieren.

Vondel Klassiek zoekt een verbinding tussen de beste orkestmusici ter wereld en een publiek dat niet per se bekend is met het klassieke muziekgenre. Hier kunnen geïnteresseerden genieten van concerten van een fantastische kwaliteit. Het publiek krijgt tevens de mogelijkheid om vragen te stellen over de gespeelde stukken. Na het concert borrelen de muzikanten dan ook samen met het publiek mee tijdens een proeverij van drie verschillende speciaalbieren.

Alle edities van Vondel Klassiek vinden plaats op zaterdagmiddagen van vier uur ‘s tot half zes ‘s middags. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 23 maart. Deze middag zal in het teken staan van klarinettist Hein Wiedijk en altvioliste Santa Vizine met muziek van Mozart en Schumann. Op 20 april gaat de Franse contrabassist Olivier Thiery de middag verzorgen. Tijdens de editie in mei is er een mysteryquest.

Online kunnen tickets besteld worden voor 15 euro, de deurprijs van Vondel Klassiek is 17,50 euro. Voor studenten is de ticketprijs slechts 5 euro. Alle tickets zijn inclusief de bierproeverij.

vrijetijdamsterdam.nl