Nederrocker Jerry Hormone laat zich niet temmen in Cinetol

Jerry Hormone. Credits: Michael Sandifort

Nederrocker Jerry Hormone laat zich niet temmen in Cinetol

Jerry Hormone stond afgelopen zaterdag samen met zijn Ego Trip in de knusse popzaal van Cinetol in de Amsterdamse Pijp. Voor de zanger sinds kort een thuiswedstrijd. Hormone maakte onlangs de ‘beladen’ overstap van hometown Rotterdam naar Noord. Dus het pontje op en met de fiets naar het optreden. In zijn eentje op de tandem welteverstaan, want zijn stadstweewieler had het begeven. Dit was het enige alternatief. Maak je overigens geen illusies om Jerry in het openbaar te spotten. Die kans is klein: “Ik kom bijna nooit buiten”.

De band WIES trapt af, waarna het de beurt is aan het vijfkoppige, langharige rock-‘n’-rollmonster: The Jerry Hormone Ego Trip. Het publiek wordt getrakteerd op onvervalste Nederlandse rock, pakkende refreintjes, een orgeltje hier, blazers daar en scherpe, herkenbare teksten. Hormone, ooit geboren als Jeroen Aalbers en onder meer kinderboekenschrijver (van Borre) en columnist, praat de liedjes aan elkaar met rommelige anekdotes. Het maakt de show alleen maar mooier en de nummers nodigen direct uit tot dansen. Jerry en zijn muzikale discipelen Freek, Ruben, Jim en Tijs swingen de pan uit!

Nederrocker Jerry Hormone laat zich niet temmen in Cinetol
Ego Trip bij de Cinetol.
Credits: Jerry Hormone

Twee albums heeft de band inmiddels op haar naam staan, waarvan een selectie gespeeld werd. De radiohit Josefien knalt de boxen uit. “Nou ja radiohit, twaalf keer gedraaid op radio 2…”. Verder komen klassiekers als ‘Kaketoekan’ en ‘Draadjesvlees Kees’ (‘hoe lang is een Chinees’) voorbij. De zaal is enthousiast, verdringt zich bij het podium – met een beetje hulp/druk van Jerry – en zingt de deuntjes hard mee. Ook talentscout Henk-Jan Smits zag dat het goed was. En het was verdomd goed!

Tegen een decor van ronkend gitaargeweld laat Jerry Hormone zich niet temmen. ‘Door geen enkele vrouw, en zeker niet door jou’. Een klassiek avondje rock-‘n’-roll in een charmant zaaltje in de Pijp, geprogrammeerd door Paradiso. Het hoofdpodium van de popkathedraal aan de Weteringschans lonkt zeker voor Jerry en zijn mannen. En dan met de tandem weer lekker naar Noord!

Geschreven door: Eelko Mink

vrijetijdamsterdam.nl