LAUV KONDIGT ~how i’m feeling~ WERELDTOUR AAN IN AFAS LIVE
Fotocredits: Harald Krichel via Wikipedia

De 25-jarige singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer Lauv geeft op vrijdag 6 november een concert in AFAS Live in Amsterdam. De tour staat in het teken van zijn nieuwe album ~how i’m feeling~ dat 6 maart uitkomt. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 31 januari om 10 uur via Ticketmaster.

Na twee uitverkochte shows in Paradiso afgelopen najaar komt Lauv dit jaar terug voor een concert in AFAS Live. De ~how i’m feeling world tour~ is zijn grootste tour ooit met meer dan 65 concerten. Hij staat in verschillende Europese concertzalen waaronder de iconische O2 Academy Brixton in Londen. Naast het concert in Amsterdam geeft Lauv ook nog een concert op zaterdag 7 november in 013 in Tilburg.

Vorige week verscheen zijn nieuwste single “Tattoos Together” met bijbehorende videoclip die in één opname werd gefilmd en geregisseerd door Declan Whitebloom (Taylor Swift, Demi Lovato, One Direction). “Tattoos Together” is de nieuwste release van het 21-track debuutalbum, ~how i’m feeling~, dat 6 maart uitkomt.

In aanloop naar het nieuwe album heeft de zanger diverse tracks uitgebracht zoals “Mean It” met LANY, begin deze maand de single”Changes” en een video voor de albumtrack “Sims”. De video voor “Sims” werd geregisseerd door Phillip Lopez (Kygo, Selena Gomez, Liam Payne) en laat de visuele introductie van de ‘Little Lauv’-personages zien die op de cover van zijn album staan. Ze maken deel uit van de ‘one-man boyband’ waar Lauv voor staat.

Zijn single ‘fuck, i’m lonely’ met Anne-Marie is al meer dan 250 miljoen keer gestreamd en heeft in veel Europese landen maanden in de Top 10 gestaan. Het nummer is niet alleen terug te vinden op Lauvs debuutalbum, maar wordt ook gebruikt in het 3e seizoen van de populaire Netflix serie 13 Reasons Why en is de soundtrack van dit seizoen. Daarnaast is Lauv ook te horen op de radioversie van ‘Make It Right (feat. Lauv)’ van de powerhouse K-Pop groep BTS.

Het Californische wonderkind werkt zich langzaam maar zeker op tot een internationaal popicoon. Hij heeft zijn muziek volledig onafhankelijk uitgebracht – inclusief wereldwijde hits als ‘I Like Me Better’ en ‘i’m so tired…’, die miljarden keren zijn gestreamd. Hij schreef mee aan nummers van grote artiesten waaronder de megahit ‘No Promises’ van Cheat Codes en Demi Lovato en ‘Boys’ voor Charli XCX, stond in het voorprogramma van Ed Sheeran en gaf eigen shows in 21 verschillende landen zonder nog een album uitgebracht te hebben.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Jeff Lynne’s Elo op 2 oktober naar Ziggo Dome