Krachtenbundeling Grap Amsterdam en De Waalse Kerk voor singer-songwriters
De Waalse Kerk. Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Grap Amsterdam en De Waalse Kerk slaan de handen ineen met een showcase serie voor singer-songwriters. Tussen het publiek, zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, geven de beste jonge singer-songwriters een intiem concert, midden in de bijzondere sfeer in deze historische kerk. Tijdens deze editie op 23 april spelen Susann., Mevrouw Tamara en Meis.

Susann.

Susann. is het soloproject van de Susanne Thiel waarbij de nadruk ligt op grote emoties, rijke geluiden en een intrigerende performance. Haar muziek is zacht en uitnodigend maar met een duistere twist. Geïnspireerd door artiesten als Björk, Moses Sumney en Bon Iver, brengt ze in haar eentje met haar midi-controller een intense live-ervaring, wat volwaardig staat aan een hele band. Haar muziek omschrijft ze als hybrid-experimental, en met haar vocalprocessor laat ze de elektronica onder haar handen samenvloeien met de vocalen die ze daarboven doet.

Mevrouw Tamara

Mevrouw Tamara maakt eigenzinnige, verhalende muziek met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Haar oprechte, breekbare maar soms ook kritische teksten laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt. De omarmende instrumentatie biedt een warm bed waarin je je dromend mee kan laten voeren in deze gedachten. Mevrouw Tamara heeft al op diverse podia in Nederland en buitenland gestaan en was te horen op NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en 5. Voor haar nieuwste album ‘In je hoofd’, dook Mevrouw Tamara in het hoofd van mensen die mentaal in de knoop zitten, om het taboe omtrent deze onzichtbare conflicten te doorbreken.

Meis

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Met de gedachte ‘in elk obstakel zit een liedje’, brengt Meis binnenkort haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een intrigerende balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Eefje de Visser en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijtraakt en ze laat je niet meer gaan.

Voor in de agenda
De Waalse Kerk sessies I Donderdag 23 april 2020 I Susann., Mevrouw Tamara & Meis I De Waalse Kerk I Walenpleintje 159 (aan de Oudezijds Achterburgwal) I www.dewaalsekerk.nl I www.grap.net I Zaal open: 20:00 I Aanvang: 20:30
Entree: €12,50,- (incl. servicekosten)

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Pepijn Gunneweg: The Great Wonder op de geval van De Kleine Komedie is echt te gek

VTA agenda