COMEDIAN GAD ELMALEH VOOR HET EERST NAAR NEDERLAND

COMEDIAN GAD ELMALEH VOOR HET EERST NAAR NEDERLAND

COMEDIAN GAD ELMALEH VOOR HET EERST NAAR NEDERLAND

Op maandag 24 september staat stand-up comedian en acteur Gad Elmaleh voor het eerst met een optreden in Nederland. De in Marokko geboren topartiest is onmetelijk populair in Frankrijk, Canada en Marokko en verovert sinds een paar jaar ook de rest van de wereld. De Engelstalige show in de Amsterdamse Meervaart is onderdeel van zijn The Dream Tour en de kaartverkoop start op vrijdag 15 juni om 10:00 uur.

Gad Elmaleh is geboren in Casablanca, ging studeren in Montreal en daarna in Parijs. Hij begon in 1997 met optreden en al snel groeide hij uit tot de populairste comedian in Frankrijk. In 2007 werd hij verkozen tot de grappigste man van Frankrijk en verkocht hij meer dan een miljoen tickets. Hij stond een recordaantal van zeven aaneengesloten weken in het monumentale Olympia theater in Parijs, en daarna verkocht hij nog eens zeven weken lang het enorme Le Palais des Sports uit.

Gad Elmaleh wordt wel eens “de Seinfeld van Frankrijk” genoemd, vanwege eenzelfde soort humor. Elmaleh heeft het in zijn show vaak over herkenbare en universele onderwerpen. Ook is zijn verhuizing van Frankrijk naar New York en L.A. en alle misverstanden die daarbij ontstaan een bron van inspiratie. Met zijn lenige lichaam en expressieve gezicht zorgt hij voor een geweldig grappige en positieve show waar iedereen onder de bank ligt van het lachen.

Nadat hij de absolute top bereikt had in de Franstalige landen, richtte Gad Elmaleh een aantal jaar geleden zijn pijlen op de Verenigde Staten. Hij spreekt vloeiend Engels (en Frans, Arabisch en Hebreeuws). Elmaleh begon in kleine clubjes, en werkte zich op tot een bekend comedian. In New york verkocht hij zelfs de legendarische Carnegie Hall uit.

Elmaleh was te gast bij bekende Late Night talkshows van Conan O’Brien, Seth Meyers, Stephen Colbert en Jimmy Fallon, en bij zijn vriend Jerry Seinfeld in de serie Comedians In Cars Getting Coffee. Ook zijn er op Netflix twee comedyspecials van hem te zien.

Naast comedian is Gad een gevierd acteur. Hij schitterde als “Ben Salaad” in de film The Adventures of Tintin, geregisseerd door Steven Spielberg. Ook is hij te zien in bijvoorbeeld Midnight in Paris, Pattaya, The Midnight Orchestra, Capital, Les Seigneurs, Happiness Never Comes Alone, Jack and Jill, La Rafle en Coco.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here