Carré en muzikaal talent S10 organiseren speciaal concert voor jongeren
Vrije Tijd Amsterdam NL ®

Amsterdam, 7 februari 2020 – Muzikaal talent S10 geeft op 25 maart 2020 een speciaal concert in Carré voor jongeren met psychische problemen. Om deze groep jongeren extra aandacht te geven initieert Carré samen met S10 het concert Insane in Carré. Een eenmalige avond, waarbij S10 bevriende artiesten heeft uitgenodigd om samen op te treden. Naast S10 treden Wende, Willem (The Opposites), Yung Nnelg en Ares op tijdens deze avond.

Koninklijk Theater Carré heeft samen met Stien den Hollander (3FM Talent, Edison nominatie voor haar album Snowsniper) dit speciale concert opgezet om jongeren met psychische problemen, jongeren die een mentale drempel kunnen ervaren in het dagelijks leven, een hart onder de riem te steken. Veel thema’s op dit gebied komen terug in de songs van S10, omdat ook zij te maken heeft met psychische problemen. Voor dit concert worden 700 plaatsen gratis ter beschikking gesteld voor deze groep jongeren in Carré. De organisatie MIND helpt bij dit initiatief in de communicatie en het bereiken van deze specifieke groep jongeren. MIND is een platform dat psychische problemen wil voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doet de organisatie door informatie te bieden, onderzoek te doen, actie te voeren, en directe hulp te bieden via de hulplijn MIND Korrelatie

S10 (Stien den Hollander): “De winter speelde altijd een rol bij mijn klachten. Een concert was iets om naar uit te kijken, dat deed mij altijd goed. Ik hoop dat mijn fans er evenveel uithalen als ik destijds deed. Muziek heeft een positieve werking op mijn mentale gesteldheid”.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “S10 maakt muziek die mij raakt. In één van onze gesprekken is het idee voor dit concert ontstaan. Wij willen een drempel wegnemen door dit concert juist aan te bieden aan jongeren die worstelen met psychische problemen en hen een onbezorgde avond geven. Een avond waar ze hun aandacht even kunnen verzetten en kunnen genieten van muziek”.

Carré en S10 hebben dit concert samen opgezet, MIND helpt in de communicatie en het bereiken van de jongeren. Dit concert is bedoeld om deze groep in het bijzonder extra aandacht te geven. Carré geeft 350 keer 2 gratis kaarten weg via MIND. Jongeren (met ouder, vriend(in) of begeleider) kunnen zich aanmelden via het platform van MIND: www.wijzijnmind.nl/S10 om kans te maken op 2 vrijkaarten. Kaarten voor het concert Insane in Carré op 25 maart zijn ook te koop via www.carre.nl.

Biografie S10:

De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Op eerder uitgebrachte releases ‘Lithium’ en ‘Antipsychotica’ sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. Nu staan haar teksten nog steeds dicht bij haar zelf, maar gaan nu meer over onderwerpen als verlatingsangst en liefde.

EP ‘Lithium’ werd al “de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar” genoemd. Na haar debuutalbum ‘Snowsniper’, noemde de Volkskrant S10 “de meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop”. Het album is door 3voor12 benoemd tot het Album van de Week en daarnaast door NRC betiteld als “een juweel van een debuut”.

Het duurde daarom ook niet lang voordat S10 werd genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Alternative’. Haar sound kent heel wat belangrijke basiselementen van hiphop, maar in werkelijkheid maakt ze meer gebruik van haar beladen zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album kennen krachtige kicks en 808’s in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt met ‘Snowsniper’ een nog ongekende sound dat genres overstijgt.

Live is S10 indringend, maar ook dansbaar. Haar show op Noorderslag 2020 werd uitgeroepen tot #2 van de beste 25. Ook stond ze al voor 6,5 duizend man in een uitverkochte AFAS Live als opener voor Kraantje Pappie en was festivalzomer ’19 gevuld met o.a. WOO HAH!, Into The Great Wide Open, Paaspop en Dauwpop.

Op uitnodiging van Wende trad S10 op in Koninklijk Theater Carré Amsterdam, tijdens Wende’s Kaleidoscoop. De Volkskrant noemde het duet van Wende en S10 “het hoogtepunt van de avond”. Na eerder al een eigen show in Melkweg Amsterdam te hebben uitverkocht, ging in najaar 2019 haar eerste landelijke headline tour langs Rotterdam, Tilburg, Groningen en Nijmegen. Ook de aangekondigde headline show in De Waalse Kerk, Amsterdam op 5 maart ’20 was binnen een dag uitverkocht.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Valentuin diner voor twee in Tuinhuis