Gasten van topniveau bij BOOM CHICAGO's show Bango
Jason Sudeikis

Gasten van topniveau bij BOOM CHICAGO’s show Bango

Amsterdam, 11 oktober 2018 – Boom Chicago introduceerde 25 jaar geleden het improvisatietheater in Nederland bij het grote publiek. Het comedygezelschap blijft innoveren en bracht voor de zomer hun gloednieuwe comedyshow Bango! uit. In de tweede act worden sketches gespeeld op basis van een waargebeurde monoloog. Op 15 november zal Jandino het podium van de Rozengracht betreden om deze rol van storyteller te vervullen. Op vrijdag 23 november is Tatum Dagelet aan de beurt.

Op basis van elementen uit de verhalen van deze twee bijzondere gasten gaat de getalenteerde cast van Boom Chicago aan de slag en voegen alle verschillende verhaallijnen samen tot een nieuw toneelstuk met rijke personages, verrassende scènes en liedjes.

Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Jandino is geboren op Curaçao en verhuisde op zijn elfde naar Nederland. Hij groeit op in de Rotterdamse wijk Ijsselmonde, waar hij na het behalen van zijn VMBO diploma in de bouw gaat werken. In 2006 maakt hij zijn eerste show: Antilliaanse pot. Dit is direct een succes. In 2011 krijgt hij zijn eigen programma De Dino Show. Vanaf 2013 is hij daarnaast bij RTL te zien in diverse programma’s met als hoogtepunt als presentator bij Dance Dance Dance met kijkcijfers van gemiddeld 2 miljoen. In 2014 opent hij zijn eigen kledingwinkel Dinmar in Delft en in 2017 volgt een vestiging in Amsterdam. In 2015 tourt hij door het land met de reprise van zijn theatervoorstelling ‘Hoe dan ook’. Daarnaast speelt hij vijf rollen in de film Bon Bini Holland.

Na het behalen van zijn droom: ‘Het spelen in een uitverkochte De Kuip’, is Jandino bezig met het verwezenlijken van zijn volgende droom die een vervolg krijgt Bon Bini Holland 2. Op dit moment is Jandino te zien in de klucht Judeska in de tbs-kliniek.

Tatum maakte haar filmdebuut in de film Amsterdamned uit 1988. Ze speelde vervolgens in Voor een verloren soldaat uit 1992. Ze presenteerde samen met Jennifer de Jong het programma Brutale Meiden, dat later nog een vervolg kreeg met Brutale Moeders.

Op 8 september 2000 trouwde Dagelet met presentator Ruud de Wild, met wie ze een dochter heeft. Na hun scheiding in 2004 schreef ze een boek Drinken, vloeken en hopen dat je bemind wordt, over wat er allemaal komt kijken als je uit elkaar gaat en kinderen hebt.

Ze was in 2017 nog te zien in het programma Celebrity Stand-up en werkt op dit moment aan de opnames van een programma over anorexia dat vanaf 6 november te zien zal zijn bij NPO3.

Andrew Moskos, regisseur van Bango! en mede-eigenaar van Boom Chicago:”We zijn ontzettend blij dat Jandino onze cast van inspiratie komt voorzien. Long form improv’ is een bijzondere vorm van improvisatie die enorm veel concentratie vergt, want je bent vaak 25 minuten achter elkaar aan het improviseren. We hopen dat de verhalen van Jandino en de sketches die volgen zorgen dat het publiek steeds weer op het puntje van haar stoel zit. Ons doel is een nieuwe wereld voor één avond creëren, waar natuurlijk flink wordt gelachen.”

Springplank voor jong talent

Boom Chicago is een heuse kweekvijver te noemen op het gebied van internationaal comedytalent. Naast Oscar-winnaar Jordan Peele stond ook de Amerikaanse talkshow host Seth Meyers jarenlang op de planken van het comedygezelschap. Ook Greg Shapiro is geen onbekende, wie kent zijn stem niet uit de ‘The Netherlands Second’ video van Arjen Lubach. De Amerikaanse acteur Jason Sudeikis maakte ook zijn eerste comedystappen bij Boom Chicago.

Boom Chicago heeft de Boom Chicago Academy opgericht waar improvisatiefans zelf een opleiding kunnen volgen van vier verschillende niveau’s. Het curriculum is samengesteld in samenwerking met The Free Association, het succesvolle improvisatietheater in Londen.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: The dirty daddies komen vrijdag naar AFAS Live

Gerelateerde artikelen:

25-JARIG BESTAAN BOOM CHICAGO GROOTS GEVIERD IN CARRÉ
Boom Chicago viert 25 jaar Comedy
Nieuwe herfstshow van Boom Chicago bijna van start
Facetime Your Fears bij Boom Chicago