Alle hoofdrolspelers bij elkaar! Foto credits: Sijm Circus & Events

“Een nieuwe traditie is geboren en het Gay Circus Amsterdam keert in 2021 zeker terug in de hoofdstad met een volledig nieuw programma”, laat een razend enthousiaste Alex Sijm weten over zijn ‘Gay Circus’, welke afgelopen donderdag en vrijdag haar debuut beleefde bij Thuishaven in Amsterdam. Het Amsterdamse Gay Circus ging ook in medialand niet onopgemerkt voorbij. De NOS was tijdens de première aanwezig en besteedde er notabene aandacht aan in het NOS journaal.

Twee dagen zat de circustent in Amsterdam-West vol en werden de aanwezigen door een mooi gezelschap van creatieve artiesten getrakteerd op een avond vol humoristische presentaties, spetterende roze circusacts, die bol stonden van de glitter, glamour, verleiding, spectaculaire acrobatiek, humor en kleinkunst van het allerhoogste niveau.

“Dat we iets unieks gingen neerzetten was de bedoeling. Maar dat het zo groots zou uitpakken hadden we niet verwacht. Het publiek in Amsterdam heeft het Gay Circus met open armen ontvangen. Alles viel op zijn plek en het publiek was razend enthousiast. De eerste aanvragen uit het buitenland zijn binnen en volgend jaar zullen we een langere periode in de hoofdstad spelen. Gay Circus Amsterdam is een feit. Het was een feest om met zoveel professionele en creatieve mensen te mogen samenwerken”, vertelt Alex Sijm twee dagen na het Gay Circus Amsterdam.

En niemand, maar dan ook niemand van de aanwezigen op donderdag en vrijdag kunnen dit ontkennen. Want, in de zaal werd er zichtbaar genoten, werd er door het publiek vaak en luid gelachen, klapten de mensen vrolijk swingend mee op de beats, was het ‘oe en ah’ door de zaal te horen en was er aan het einde van beide avonden zelfs een staande ovatie, waarna het feest tot in de late uurtjes werd voortgezet in de bunker op de festivalgrond van Thuishaven.

Tijdens de circus tweedaagse werd er door de verkoop van T-shirts en een loterij ook nog eens een mooie som geld opgehaald voor het Aidsfonds dat door het Gay Circus wordt gesteund.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Pop-up restaurant SterkWater: totaalbeleving in Fort bij Abcoude aan de Hollandse waterlinie