Oproep Amsterdamse Architectuur Prijs 2019

Oproep Amsterdamse Architectuur Prijs 2019
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Oproep Amsterdamse Architectuur Prijs 2019

Jaarlijks reikt Architectuurcentrum Amsterdam een prijs uit aan de architect en opdrachtgever van het beste nieuwe gebouw dat het voorgaande jaar binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam is opgeleverd. Naast een vakjury reikt ook een publieksjury van Amsterdammers een prijs uit. Architectuurcentrum Amsterdam nodigt Amsterdammers uit om deel te nemen aan de publieksjury.

Drie Amsterdammers gaan samen met de vakjury op pad

Drie Amsterdammers zullen tijdens een jurydag samen met de vakjury de genomineerde gebouwen bezoeken op donderdag 21 maart 2019. Architecten en/of opdrachtgevers geven tijdens de jurydag uitleg bij het ontwerp en de totstandkoming van hun project.

Dit is een uitzonderlijke gelegenheid

“Dit is een uitzonderlijke gelegenheid om te ontdekken welke verhalen er schuilen achter de gevels van de nieuwste Amsterdamse gebouwen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Gouden A.A.P op woensdag 17 april 2019 op een bijzondere locatie in Amsterdam.

Op zoek naar echte betrokken Amsterdammers

Wij zoeken betrokken Amsterdammers van alle leeftijden en uit alle stadsdelen – maar nadrukkelijk geen architecten. Geïnteresseerden kunnen zich t/m 17 februari 2019 aanmelden”, is te lezen in het bericht van Architectuurcentrum Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Encore skipt festival in 2019