Waar kan ik terecht voor een PCR test in Amsterdam?

Waar laat jij jouw PCR test in Amsterdam doen? En wat is de snelste test van Amsterdam? Lees het in dit artikel.

Gelukkig, de lockdown is voorbij! Uitgaan, sporten, vakanties en met vrienden afspreken; het kan allemaal weer. Gelukkig maar, want we hebben veel te lang stil moeten zitten. Wel zijn er de laatste tijd steeds meer mensen die symptomen hebben. Is het corona of toch een verkoudheidje? We willen niet weer terug in lockdown, dus even PCR test Amsterdam halen doe je voor jezelf en voor de mensen om je heen. Doordat je met een spoedtest binnen 24 uur de uitslag al hebt, hoef je niet lang binnen te blijven. Je krijgt bovendien bij een corona spoedtest een reis certificaat.

Waar kun je in Amsterdam een PCR test doen?

Je kunt een PCR test in Amsterdam op de 12 spoedtest locaties laten doen. Je kunt binnen enkele minuten je test boeken en dezelfde dag nog langs. Je boekt online een PCR test zodat je zelf de locatie en tijd kunt kiezen. Dit kan in Amsterdam-Centrum, Zuid, West, Oost en natuurlijk in Noord. Zo hoef je niet met het pondje over om je test te doen! Woon je in de buurt van Amsterdam? Op sommige testlocaties kun je parkeren; handig als je met de auto komt!

Waar kan ik terecht voor een PCR test in Amsterdam?

Waarom een PCR test en geen thuis test?

Thuistesten zijn nog steeds minder betrouwbaar dan PCR testen. Een thuistest zal al betrouwbaarder zijn als je zware symptomen hebt, maar bij geen of weinig klachten is de betrouwbaarheid volgens veel mensen lager. Als je zeker wilt zijn dat je geen corona hebt nadat je in aanraking bent geweest met iemand die het had, dan is een PCR test de beste keus. Ook als je bijvoorbeeld je opa of oma gaat bezoeken of een ander kwetsbaar persoon, dan is het verstandig om degene niet in gevaar te brengen. Niet iedereen die corona heeft, krijgt ook daadwerkelijk herkenbare symptomen.

Spoedtest in Amsterdam: de snelste coronatest

Wat is de snelste coronatest van Amsterdam? Dat is de NAAT (PCR) test. Deze test is zo snel gedaan, dat je binnen 30 minuten weet of jij COVID hebt of niet. Deze test is wel wat duurder omdat direct op de test locatie het onderzoek gedaan wordt. Ook deze test kan op meerdere plekken in Amsterdam zodat je nooit ver hoeft te reizen.