Zoek je naar universiteiten en hogescholen in Amsterdam?
Foto bron: Wikipedia (Campus studentenflat)

Zoek jij universiteiten en hogescholen in Amsterdam? In de hoofdstad zitten enkele universiteiten die absoluut het vermelden waard zijn. In Amsterdam zijn genoeg studiemogelijkheden. Hieronder tref je de universiteiten in Amsterdam.

Amsterdam Fashion Institute

Als je besluit op het Amsterdam Fashion Institute te gaan moet je wel ambitieus en creatief zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je idolaat van mode bent. Zijn deze ‘ingrediënten’ aanwezig dan ligt de weg voor je vrij om er een mooie tijd van te maken. En natuurlijk met een diploma op zak het mode instituut te verlaten.

Op het moment van schrijven kun je jezelf tijdens je bachelor bij AMFI ontwikkelen op het gebied van design, management en branding. Je kunt ook facetten combineren.

Adres: Mauritskade 11

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Kunstliefhebbers en andere creatief aangelegden zullen zich zeker vermaken op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Deze instelling zet in op hoger onderwijs in de kunsten. Je kunt lessen volgen aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie en de Reinwardt Academie.

Adres: Jodenbreestraat 3

Universiteit van Amsterdam (UVA)

De UvA is een moderne, onderzoek-intensieve universiteit met een lange en rijke geschiedenis. Je kunt er bacheloropleidingen en masterprogramma’s volgen. Tijdens Open Dagen kun je indruk op doen. De Universiteit van Amsterdam, afgekort UVA, is een absolute gevestigde naam in Amsterdam. Dit is de grootste universiteit van Nederland. Als je er een bezoekje aan brengt wordt je bijna bedolven onder de studenten.

Binnen de Universiteit is er ook ruimte voor cultuur. Zo kunnen studenten er terecht bij CREA.

Adres: 1012 WX Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU is een maatschappelijk betrokken onderzoeksuniversiteit, in Amsterdam, in het hart van het internationale zakencentrum de Zuidas. De VU heeft een eigen academisch ziekenhuis, het VU medisch centrum. Er zijn ruim 20.000 studenten die studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Cultuurliefhebbers kunnen terecht bij cultuurcentrum Griffioen. Dit is in de onderdeel van de Vrije Universiteit.

Adres: De Boelelaan 1105

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Ben je op zoek naar een hoge onderwijsinstelling in Amsterdam? Dan ben je bij de Hogeschool van Amsterdam aan het juiste adres. Er wordt regulier onderwijs gegeven, maar er is ook een brede lectorenkring, waarmee diverse onderzoeken worden uitgevoerd.

Adres: Meerdere adressen

Open universiteit

De Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit om te ontwikkelen, innoveren en waar hoger onderwijs wordt aangeboden. De universiteit die is gelegen aan de Amstelveenseweg heeft een hoogwaardig onderwijsaanbod voor wie niet kan (of wil) studeren aan een andere Nederlandse of Vlaamse universiteit.

Adres: Amstelveenseweg 390

Tinbergen Instituut

Het Tinbergen Instituut is het gemeenschappelijke ‘studie-bolwerk’ voor economisch, econometrisch en financieel onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Adres: Gustav Mahlerplein 117

vrijetijdamsterdam.nl