Zestienjarige Justin benoemd tot Youth Pride Ambassadeur 2019
Justin, de nieuwe trotse Youth Pride Ambassadeur. Photo: Youth Pride

Zestienjarige Justin benoemd tot Youth Pride Ambassadeur 2019

De winnnaar van de Youth Pride Ambassadeur contest 2019 is bekend. De pas zestienjarige Justin afkomstig uit Rhenen in de provincie Utrecht is tijdens Pride Amsterdam 2019 het gezicht van de LHBTI beweging voor jongeren. Dat heugelijke nieuws werd zondagmiddag 10 februari 2019 in de A’DAM toren bekend gemaakt. Daarnaast werd onder andere bekend gemaakt welke 80 boten er zullen meevaren tijdens de Canal Parade 2019.

Personen konden via facebook hun stem uitbrengen op de dappere jongeren die zich hadden opgegeven. Uiteindelijk had Justin de meeste stemmen en zodoende kon hij benoemd worden tot Youth Pride Ambassadeur 2019!

‘In mijn eigen omgeving ben ik erg bezig met acceptatie en tolerantie. Zo ben ik de voorzitter van de GSA van het Rembrandt College in Veenendaal. De GSA is een organisatie binnen de school die een veilige thuishaven vormt voor leerlingen die het moeilijk hebben met de ontdekking en acceptatie van zichzelf. Als voorzitter neem ik deze taak erg serieus, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zich geaccepteerd voelt.

Ik doe mee aan deze verkiezing omdat ik een bepaalde boodschap wil uitdragen.ik wil dat Pride een evenement is waarbij iedereen zich fijn en op zijn gemak voelt en daardoor zichzelf kan zijn. Van de verlegen persoon tot de extravagante drag. Pride is voor iedereen. Graag zou ik jouw Pride ambassadeur willen zijn’, waren de woorden waarmee de jongelin zich kandidaat had gesteld.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog Pride Amsterdam 2019 

Gerelateerd artikel:

Volop Youth Pride activiteiten tijdens Pride Amsterdam 2018