Tentoonstelling Aids in Amsterdam 1981-1996

Tentoonstelling Aids in Amsterdam 1981-1996.

Als je binnenloopt in het Stadsarchief van Amsterdam wordt je vrijwel direct geconfronteerd met grote foto’s die opgesteld zijn op een rek en aan elkaar vastgemaakte doeken die daar boven aan het plafond hangen. “René Steijn ‘22-1-1948 – 12-10-1992’ Jouw kracht worden onze kracht” is tekst die samen met kleurrijke vliegers en een knuffelbeer en foto, geborduurd zijn op een prachtig doek. Het is een herinnering aan René Steijn, één van de vele slachtoffers die veel te vroeg stierf tijdens de aidsepidemie in de stad tussen 1981 en 1996.

René Steijn is samen met andere slachtoffers uit die zware tijd onderdeel van de tentoonstelling Aids in Amsterdam 1981-1996, waar stil wordt gestaan bij de tijd toen de ziekte als een roofdier door de stad trok.

De indrukwekkende tentoonstelling is nog tot 2 september te zien en een bezoekje aan het Stadsarchief in de Vijzelgracht heeft u zo gebracht. De tentoonstelling is gratis te bezoeken maar belangrijker nog u krijgt een beeld van die heftige tijd en brengt tegelijkertijd een kleine ode aan hen die de ziekte niet hebben overleeft.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl