Route Canal Parade 2019 – Pride Amsterdam 2019

Er is ook dit jaar weer een mooie route voor de Canal Parade 2019, dat weer traditiegetrouw plaatsvindt tijdens Pride Amsterdam 2019. De 80 boten varen op zaterdag 3 augustus, onder luid gejuich van enthousiast publiek, dat langs de kant van de route staat.

Canal Parade 2019

De opdracht vooraf was dat er een ontwerp voor op de boot bedacht moest worden met het Pride thema ‘Remember the past’ ‘Create the future’, refererend aan de Stonewall-rellen die in New York plaatsvonden. De boten starten bij Het Scheepvaartmuseum op het Oostelijke deel van de stad. Er wordt via de Prinsengracht naar de Westerdok gevaren. De parade gaat vanaf 12:30 uur van start en zal enkele uren duren.

Populaire spots

Populaire spots zijn de Prinsengracht, Magere Brug, en de Eenhoornsluis aan het einde van de route. Maar, waar je ook staat, het is sowieso volop genieten. Na zaterdag gaat Pride Amsterdam nog een dag door. Deze dag staat evenals de voorgaande dagen weer bol van de activiteiten. De officiële afsluiting van Pride Amsterdam vindt plaats op De Dam. Daar worden leuke optredens gegeven met onder andere de Songfestival deelnemer van Israël.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook ons blog over Pride Amsterdam 2019 

Gerelateerd artikel:

Uit de oude doos: CANAL PARADE 2018