COC’s Shakespeare Club 2018
Photocredits: Phixaby.com

Programma COC’s Shakespeare Club 2018 bekend

Amsterdam – Van 28 juli tot en met 5 augustus vindt op de binnenplaats van het Amsterdam Museum de derde editie van COC’s Shakespeare Club plaats. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om een zo divers en interessant mogelijk programma neer te zetten en dat is zonder meer gelukt! 2018 wordt ongetwijfeld een prachtig jaar voor COC’s Shakespeare Club!

Verschillende LHBTI+ organisaties en bondgenoten presenteren tijdens COC’s Shakespeare Club een divers programma rondom het thema ‘sharing stories, exploring identity’. Er zijn museumrondleidingen, presentaties, netwerkbijeenkomsten, forums, paneldiscussies en workshops. Iedereen, ongeacht achtergrond, is welkom om met vrienden een drankje te komen drinken, gezellig mee te dansen of gewoon te ‘zijn’. Benieuwd naar het complete programma? Ga dan snel naar www.cocamsterdam.nl/shakespeareclub

Zichtbaarheid en acceptatie vergroten

COC’s Shakespeare Club heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te vergroten. Daarom brengen we de super diverse LHBTI+ gemeenschap en onze ‘allies’ in een veilige omgeving samen om het te hebben over wat we van elkaar kunnen leren en wat ons met elkaar verbindt. Door de centrale locatie van het Amsterdam Museum in de binnenstad staan we open voor een divers publiek van Amsterdammers en (internationale) bezoekers.

COC’s Shakespeare Club

De Shakespeare Club werd opgericht in 1946. De allereerste bijeenkomst met een opkomst van 150 mensen betekende meteen een primeur voor Nederland. Voor die tijd waren er nog nooit zoveel ‘homo’ mannen en vrouwen in Nederland samengekomen. Inmiddels is de naam veranderd naar COC. COC’s Shakespeare Club is sinds Europride in 2016 weer tot leven geroepen tijdens het culturele programma van Amsterdam Pride. De editie 2018 wordt door COC Amsterdam in partnerschap met verschillende vertegenwoordigers uit de LHBTIQ+ gemeenschap en het Amsterdam Museum georganiseerd en vindt plaats op de binnenplaats van het museum aan de Kalverstraat 92, te Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl