Pride vooruitblik: 'Amsterdam Tiger’s Basketball Tournament'
Foto: Amsterdam Tigers

“Er komen elf teams uit Londen, Parijs, Madrid, Tel Aviv en München”, vertelt Wilfred van Buuren, enthousiast en als mede- organisator van het Amsterdam Tiger’s Basketball Tournament. Het toernooi dat namens vereniging Tijgertje zal worden georganiseerd, vindt op vrijdag 2 augustus plaats.

Het sportieve event start om 09:30 uur en eindigt om 18:30 uur. Er wordt gespeeld in de van Hogendorphal aan de Van Hogendorpstraat 921 in Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit en stelde een aantal vragen aan Wilfred van Buuren.

Kun je allereerst Vereniging Tijgertje eens introduceren aan de Amsterdammers die jullie nog niet kennen?

“Tijgertje is de oudste LHBTI sportclub van Nederland. Tijgertje is in 1982 begonnen met cursussen zelfverdediging na de Roze Zaterdag in Amersfoort van dat jaar, waarbij homo’s en lesbo’s door potenrammers in elkaar werden geslagen.

Inmiddels is Tijgertje uitgegroeid tot een multi-sportvereniging met een ruim aanbod aan sporten: basketbal, diverse vormen van conditietraining, Krav Maga (zelfverdediging), Special Swim, worstelen en yoga.”

Wat organiseren jullie tijdens Pride Amsterdam 2019?

“Op vrijdag 2 augustus 2019 organiseren we een internationaal mannen basketbal toernooi: het Amsterdam Tigers Tournament. Het is alweer de tiende editie, en dat wordt iets bijzonders. Er komen elf teams uit Londen, Parijs, Madrid, Tel Aviv, München en natuurlijk spelen de Amsterdam Tigers (naam voor Tijgertje in internationale context) zelf ook mee.”

Wat hebben jullie in Tel Aviv gedaan?

“In maart deden twee teams van ons mee aan de Tel Aviv Games (TAG 2019). We hebben daar weliswaar geen prijzen behaald, maar het was een onvergetelijke ervaring vol basketbal en vriendschap. En uiteraard hebben we ons ook gestort in het bruisende nachtleven van Tel Aviv.”

Is het voor toeschouwers leuk om 2 augustus te komen kijken?

“Zeker. Wie basketbal van niveau wil zien, de thuisploegen van de Amsterdam Tigers wil komen aanmoedigen of wie een zwak heeft voor mannen in sportkleding is van harte welkom op 2 augustus in de Van Hogendorphal”, laat Wilfred van Buuren ten slotte weten.

Voor alle ins en outs kunt je het beste de toernooiwebsite in de gaten houden. Wil je een gratis proeftraining volgen? Breng dat een bezoekje aan de officiële website van Tijgertje.

Vrije Tijd Amsterdam dankt Wilfred van Buuren voor zijn tijd, en wenst alle deelnemers en organisatoren, vooral een hele leuke dag toe.

Interview door:

Pride vooruitblik: 'Amsterdam Tiger’s Basketball Tournament'

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook ons speciale blog over Pride Amsterdam 2019