Pride Amsterdam Top-5 van Mieke Martelhoff

Mieke Martelhoff stond aan de wieg van Pride Amsterdam en runde 37 jaar Vivelavie, Amsterdams meest bekende café voor Lesbiennes. Ze speelde hierdoor een belangrijke rol om menig taboe te doorbreken en voor haar inzet kreeg Mieke Martelhoff in 1999 zelfs een koninklijke onderscheiding.

Voor de organisatie van Pride Amsterdam 2018 redenen genoeg om Mieke te benoemen tot Ambassadeur van de aankomende Pride, die van 28 juli tot en met 6 augustus onze hoofdstad weer zal verrijken.

Vrije Tijd Amsterdam vroeg de trotse Ambassadeur een top-5 samen te stellen met leuke activiteiten om te bezoeken tijdens de aankomende Pride week.

Hierbij de top-5 van Mieke Martelhoff

1) Vrouwenstraatfeesten op vrijdag en zaterdag in de Paardenstraat

Op vrijdag en zaterdag vinden in de Paardenstraat grote buitenfeesten voor vrouwen plaats. Dit zijn de enige grote buitenfeesten voor vrouwen tijdens de Amsterdam Pride. Samen met mijn Vivelavie verleden staan deze evenementen natuurlijk op nummer 1.

2) Canal Parade

De zichtbaarheid van de LHBTI gemeenschap blijft van groot belang. Het unieke karakter van de tocht door de grachten krijgt wereldwijde aandacht. Fantastisch om hierbij aanwezig te zijn.

3) Senior Pride

Heel belangrijk dat er ook aandacht wordt besteed aan de senioren. Daar zij nog wel eens het ondergeschoven kindje van een community kunnen zijn. Bovendien is daar altijd een heel leuk programma.

4) Slotfeest op de DAM

Gewoon een leuk, warm spektakel om deze Pride dagen weer af te sluiten. Er staan weer fantastische optredens op het programma.

5) Vondelpark

De activiteiten in het Vondelpark waaronder de officiële opening en ook zeker het programma van de Youth Pride voor de jongeren waar leuke optredens en events zijn. Het is voor iedereen toegankelijk.

VTA bedankt Mieke Martelhoff voor haar tijd en antwoorden en wenst haar een vrolijke Pride toe!

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl