Pride Amsterdam 2019 - TransPride Walk & TransPride Podium OOST
TransPride walk Oost 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Pride Amsterdam 2019 – TransPride Walk & TransPride Podium OOST

Op woensdag 31 juli 2019 is de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. Tijdens TransPride Walk, TransPride Podium at Pride Oost laten deze organisaties samen met een hoop transgenders de zichtbaarheid en de diversiteit van de transgemeenschap zien. Dit doen ze onder andere via de TransPride Walk, TransPride-Pride Oost podium en een TransPride photoshoot. Iedereen kan tijdens deze photoshoot laten zien dat men Trans and Proud is en met zijn vrienden of buurtgenoot op de foto gaan. Tijdens het TransPride-Pride Oost podium kan men de talenten laten zien.

Een kleurrijke menigte

De kleurrijke menigte start met de TransPride Walk vanaf Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2. Er wordt dan gelopen via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. “We lopen met een bonte stoet, transgemeenschap, vrienden, allies, brassband, fanfare en een 7 meter lange transvlag door de straten van Amsterdam-Oost”, aldus de enthousiaste leden van de deelnemende organisaties.

Jezelf zijn

De menigte laat zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. Er worden TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uitgedeeld. Op deze manier willen ze als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost.

Op het Javaplein wordt Pride Oost geopend

Aangekomen op het Javaplein wordt Pride Oost geopend. Tijdens het TransPride Pride Oost podium worden er gedichten voorgedragen, verhalen verteld, er zijn verschillende acts en info stands. Verder kan men genieten van verschillende DJ’s en dansen op het Javaplein. De transpride is hard op zoek naar vrijwilligers en vraagt mensen die willen helpen een mail te sturen naar [email protected].

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons blog met LHBTI nieuws in Amsterdam 

Gerelateerd artikel:

Foto album ‘Amsterdam TransPride walk in Oost in 2018

Transgender Day of Visibility 2019