Pride Amsterdam 2018 – donderdag 26 juli

Pride Amsterdam 2018 – donderdag 26 juli
‘Take me to ChUrch – 10 years of Club ChUrch’. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Pride Amsterdam 2018 – donderdag 26 juli

Alhoewel Pride Amsterdam nog niet officieel van start is gegaan zijn er wel al een aantal leuke dingen die in het kader van Pride Amsterdam bezocht kunnen worden. Vrije Tijd Amsterdam brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten die er op de dag zelf zijn maar u kunt ook een kijkje nemen in onze grote lijst met Pride activiteiten die in de stad zullen plaatsvinden. Staat uw activiteit er niet tussen maar verdient deze wel een plaatsje in ons overzicht? Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

Hierbij ons dagelijkse activiteiten lijstje voor donderdag 26 juli 2018.

Club ChUrch

Take me to ChUrch photo exhibition Take me to ChUrch- 10 years of Club ChUrch, photo exhibition. Kleurrijke tentoonstelling naast de Gay Sauna op de Nieuwezijds. De hele dag te bekijken. De kunstwerken zijn vastgemaakt aan de muur van de Gay Sauna.

Meer weten >>

10:00 uur. Stadsarchief

Aids in Amsterdam 1981 – 1996. Zeer imposante tentoonstelling over de Aidsperiode in Amsterdam die heel veel slachtoffers kende en een grote impact had op de Amsterdamse LGBTQ samenleving. Goed om te weten hoe het er destijds aan toe ging en u ziet direct waarom de internationale AIDS conferentie AIDS2018 die nu in Amsterdam plaatsvindt van belang is.

Meer weten >>

10:00 uur. Beurs van Berlage

Expositie – I will Speak, I will Speak! Vanuit de hele wereld maakte ATLAS2018 de afgelopen jaren film- en fotografieportretten van mensen met HIV, wat gaat leiden tot een grote expositie in de Beurs van Berlage, gelegen aan het pas gerenoveerde Beursplein.

Meer weten >>

12:00 uur. GO Gallery

Pink with Pride 2018. 6 kunstenaars zijn dit jaar uitgenodigd om hun nieuwe werken te exposeren gedurende de jaarlijkse GayPride expositie PINK wit PRIDE in de GO Gallery. GO GO GO AND SEE THIS!

Meer weten >>

13:00 uur. Diverse locaties

SALON Queer zal op 15 locaties verspreid door de stad 15 kunstenaars uit nodigen om 15 aspecten van Queerness te bespreken. Interessant voor alle genders.

Meer weten >>

20:00 uur. Compagnietheater

Sex Worker’s Opera. Vrije Tijd Amsterdam was zelf aanwezig en kan deze voorstelling zeer zeker aanraden. De zang en muziek is prachtig om te aanschouwen en in het stuk komen waargebeurde verhalen naar voren. In Engeland was de Sex Worker’s Opera een groot succes! En ook het Compagnietheater zit tot nu toe steeds helemaal vol!

Meer weten >>

OLVG Oost tijdens openingstijden

Rainbow Dress in OLVG Oost “De Amsterdam Rainbow Dress bestaat uit de nationale vlaggen van alle landen ter wereld waar homoseksualiteit strafbaar is, 75* in totaal. Het lijfje van de jurk is vervaardigd van 4 vlaggen van de stad Amsterdam. Ervaar dit unieke exemplaar.

Meer weten >>

20:00 uur. Stadsschouwburg

Poz Paradise in de Stadsschouwburg van Amsterdam! Harry Piekema, Mike Reus en Raymi Sambo e.a. zijn te zien in een wrange komedie over ‘Long Term Survivors’. Een verhaal over drie vrienden die de aidscrisis van de jaren negentig overleefd hebben en zich overeind proberen te houden in een razendsnel veranderende wereld vol nieuwe opties als PrEP. Maar ook het verhaal van een jongere generatie voor wie hiv niet meer het angstbeeld is dat het ooit was.

Meer weten >>

10:00 uur. Centrale OBA

IHLIA-expositie Melange. Melange is een foto-expositie met werk van Ajamu (Londen) en Pato Hebert (New York en Los Angeles). Het is onderdeel van hun doorlopende onderlinge fotografische, archivistische en esthetische dialoog, waar ze voor het eerst in 2016 mee begonnen.

Meer weten >>

Klik hier voor de totale lijst met activiteiten van Pride Amsterdam 2018.