Op dinsdag 30 juli 2019 vanaf 16:00 uur opent in de OBA aan het Javaplein de bijzondere kunstexpositie 'Maya' van de Indiase transgender activiste Kalki Subramaniam. Tijdens de opening zijn er optredens van spoken word artist Jeff van Reen en gitarist en zanger Tom Voskuil.

Kunstexpositie Kalki Subramaniam in OBA Javaplein Amsterdam

Op dinsdag 30 juli 2019 vanaf 16:00 uur opent in de OBA aan het Javaplein de bijzondere kunstexpositie ‘Maya’ van de Indiase transgender activiste Kalki Subramaniam. Tijdens de opening zijn er optredens van spoken word artist Jeff van Reen en gitarist en zanger Tom Voskuil. Onder het genot van een drankje kun je de kunstwerken bekijken. De expositie duurt t/m 30 augustus 2019.

Ambassadeur van TransAmsterdam

Kalki Subramaniam is een Indiase transgender activiste, kunstenares, dichteres, actrice en inspirerend spreekster. Kalki is ambassadeur van TransAmsterdam en de oprichtster van de Sahodari-organisatie, een organisatie die zich inzet voor sociale, politieke en economische emancipatie van transgender personen in India.

Ontsnapt aan moeilijkheden en innerlijke onrust

Kalki: “Kunst heeft mijn wonden uit het verleden genezen en heeft mij laten opbloeien tot een nieuw mens. Ik ben zeer gepassioneerd door de kunst. Tijdens mijn kinderjaren ben ik ontsnapt aan moeilijkheden en innerlijke onrust. Vaak ging ik naar bossen en parken om te ontsnappen en mij te verstoppen voor mensen. Pen, papier en verf waren mijn troost. Zij zijn mijn zielsverwanten”, aldus Kalki.

Organisatie: TransAmsterdam

De organisatie is in handen van TransAmsterdam, een transgender-organisatie voor kunst, cultuur en lifestyle in Amsterdam. Het doel van TransAmsterdam is om de beeldvorming van transgender personen te verbeteren door middel van kunst en cultuur, het aanbieden van een kunst- en cultuurpodium voor transgender en niet trangenderpersonen / kunstenaars.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog: Activiteiten – Pride Amsterdam 2019