Imponerende jurk met vlaggen siert het OLVG

Imponerende jurk met vlaggen siert het OLVG
De torenhoge jurk. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Imponerende jurk met vlaggen siert het OLVG

Nieuwe bezoekers van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis kijken sinds een aantal dagen verbaasd op bij binnenkomst in het ziekenhuis in Amsterdam-Oost. Van 24 juli t/m 2 augustus wordt de zogenoemde lichtstraat (hoofdingang) van het OLVG, verrijkt met een maar liefst 16 meter lange ‘Amsterdam Rainbow Dress’, die vlak na de entree staat tentoongesteld.

Een prachtige imponerende jurk door Mattijs van Bergen en Oeri van Woezik ontworpen

De imponerend jurk is ontworpen door Mattijs van Bergen en Oeri van Woezik en bestaat uit de vlaggen van ruim 70 landen waar homoseksualiteit nog altijd is opgenomen in het wetboek van strafrecht. In een aantal van deze landen staat er zelfs de doodstraf op. Het lijfje van de jurk is gemaakt van de Amsterdamse vlag. Hiermee wordt onderstreept dat Amsterdam open blijft staan voor LHBTI-vluchtelingen.

Imponerende jurk met vlaggen siert het OLVG
Vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog steeds verboden is. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Net als een groot deel van de stad staat het OLVG in Oost én West in het teken van de viering van diversiteit. Zo kan er in het ziekenhuis in het Westelijke deel van Amsterdam een bezoekje gebracht worden aan de expositie ‘Monument van trots’. De tentoonstelling gaat over het 30-jarig bestaan van het Homomonument en de betekenis hiervan in het leven van mensen.

Het OLVG vaart al sinds 2011 mee met de Canal Parade

Het OLVG vaart al sinds 2011 mee met de Canal Parade en zal ook in 2018 al denderend over de grachten voortbewegen. OLVG zal invulling geven aan het algemene thema ‘Heroes’ met de slogan ‘Heldendom komt Recht uit het hart’.

Imponerende jurk met vlaggen siert het OLVG
Bordje vlak na binnenkomst bij het OLVG in Oost. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

In een ziekenhuis worden dagelijks levens gered

“In een ziekenhuis worden dagelijks levens gered. Eigenlijk zou je onze medewerkers best als helden kunnen omschrijven… Maar vraag je een OLVG’er of hij zichzelf als held ziet, dan is het antwoord steevast ‘nee, dat is mijn werk, dat hoort erbij’. Heldenacties doe je niet om op te scheppen, heldenacties zijn eigenlijk heel gewoon. Die komen uit het hart, recht uit het hart”, zijn de mooie worden die te lezen zijn op de website van het ziekenhuis.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Pride Amsterdam Top-5 van Mieke Martelhoff 

Take me to ChUrch –  10 years of Club ChUrch’

Pride Amsterdam Top-5 van Francis Broekhuizen 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here