Gezamenlijke inschrijving politieke partijen voor deelname Canal Parade

Gezamenlijke inschrijving politieke partijen voor deelname Canal Parade
De boot van Groen Links / Roze Links tijdens een eerdere Canal Parade

Gezamenlijke inschrijving politieke partijen voor deelname Canal Parade

De roze afdelingen van D66, VVD, CDA, SP en PvdA willen bij de botenparade van Pride Amsterdam samen met één politieke boot varen. De partijen schrijven zich gezamenlijk in en willen daarmee laten zien dat ze als één blok achter de LHBTI-gemeenschap staan. Die informatie staat te lezen in een officieel bericht op de website van D66.

Initiatiefnemer D66-Kamerlid Bergkamp, via D66: “Het is al lang een wens van mij en de verschillende LHBTI-netwerken om met een gezamenlijke politieke boot deel te nemen. We slaan de handen ineen om te laten zien dat iedereen de vrijheid heeft om zichtbaar zichzelf te zijn en om te houden van wie men wil. En waar die vrijheid wordt beknot, de overheid actief moet optreden”.

Het thema van de Pride is dit jaar ‘Remember the past, create the future’. Er wordt stilgestaan bij de Stonewall-rellen die 50 jaar geleden uitbraken in New York. Stonewall is wereldwijd het symbool geworden van de aanvang van LHBTI-emancipatie. Bergkamp via website D66: “Het verleden heeft laten zien dat juist samenwerking op het gebied van emancipatie zorgt voor vooruitgang.”

In het bericht dat op de website van D66 staat doen diverse partijleden van de andere politieke partijen die zich mede hebben ingeschreven een zegje over de inschrijving van de gezamenlijke boot.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check je ook ons blog met laatste nieuwtjes over Pride Amsterdam 2019?