Pride Awards 2019 Amsterdam
Krzysztof Dobrowolski-Onclin en zijn partner. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

YouTube vlogger Jessie Maya en COC-voorlichter Krystztof Dobrowolski-Onclin zijn donderdagavond in VondelCS uitgeroepen tot de grote winnaars van de Pride Awards. De prijzen werden voor het eerst uitgereikt door AVROTROS. Aan minister Ingrid van Engelshoven en Pride Awards-jury lid Cornald Maas de eer om de Awards op het podium van VondelCS daadwerkelijk te overhandigen. De twee Awards werden ontworpen door Bas Kosters.

Vlogger Jessie Maya

Vlogger Jessie Maya creëert YouTube filmpjes over haar leven als transvrouw en maakte daarmee de transitie die ze onderging bespreekbaar. De andere genomineerden waren fotograaf Erwin Olaf, presentatrice Margriet van der Linden, voetbalster Merel van Dongen en actrice Romana Vrede.

 

Foto’s en verhaal: Pride Awards uitreiking bij Vondel CS
YouTube vlogger Jessie Maya.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

COC vrijwilliger Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Krzysztof Dobrowolski-Onclin nam vol trots de Pride Award voor ‘onbekend’ persoon in ontvangst. De winnaar prees vooral het team waarmee hij samenwerkte, en benoemde enkele hoogtepunten die uit het dankbare werk naar voren komen. Dobrowolski-Onclin is al twintig jaar werkzaam als vrijwilliger voor het COC, waarvoor hij voorlichtingen bij scholen in Amsterdam coördineert.

Grote waarde voor de LHBTI+ community

De genomineerden waren vooraf uitgekozen door de Pride Awards-jury, bestaande uit Pride Amsterdam voorzitter Frits Huffnagel, presentator Cornald Maas en COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Na deze selectie kon het publiek online hun stem uitbrengen. Er kon gestemd worden op een bekend en onbekend iemand. Grote vereiste was dat de genomineerden grote waarde hebben voor de LHBTI+ community.

Foto’s en verhaal: Pride Award uitreiking bij Vondel CS
Presentator Cornald Maas.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Rik van de Westelaken

Voorafgaand aan het moment suprême genoten de aanwezigen van een speciaal programma, gepresenteerd door Rik van de Westelaken. De presentator sprak onder het toeziend oog van het publiek onder andere met Ellie Lust, Hanna van Vliet, Maud Wiemeijer, Loena Maas, Elly en Amber Vineyard.

Vrije Tijd Amsterdam was aanwezig in Vondel CS en fotografeerde enkele hoofdrolspelers van de eerste en geslaagde editie van de Pride Awards.

Foto’s en verhaal: Pride Award uitreiking bij Vondel CS

Alle bovenstaande foto’s zijn tijdens Pride Award 2019 gemaakt door vrijetijdamsterdam.nl

 

Foto’s en verhaal door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog met leuke nieuwtjes over Pride Amsterdam 2019.