Extra bakken en inzet

Extra bakken en inzet rondom Canal Parade

Zaterdag worden overdag in het centrum 500 extra festivalbakken en 1000 extra kliko’s geplaatst. Vanaf vroeg in de ochtend zet de gemeente rond de 100 jongeren in die langs de botenroute afvalzakken uitdelen, bakken legen en de straat zullen schoonhouden. Verder staan er 100 glascontainers. Bootjes vissen met schepnetten afval uit de grachten.

Grote schoonmaak

Om 17.00 uur komen de laatste boten aan op het Westerdok. Vanaf 20.00 uur zal het grotere afval worden ingezameld door huisvuilwagens. Om 22.00 uur begint ook de veegploeg in Centrum. Er zijn in de nacht totaal 120 mensen aan het werk om de stad schoon te krijgen. Ook vanuit andere stadsdelen worden medewerkers ingezet. De volgende ochtend zal de stad weer clean zijn. Daarnaast is op zondag en maandag nog extra inzet van de reiniging.

Help mee de stad schoon te houden

Ondanks de grote inzet vraagt de Gemeente Amsterdam aan bezoekers om ook mee te helpen. Ondernemers en organisatoren van plein- en straatfeesten worden door de gemeente voorzien van extra afvalbakken en bezems. Verzocht wordt aan iedereen om afval niet zomaar op straat te mikken, maar een prullenbak op te zoeken.

Clean Water

Evenals in 2016 is Amsterdam Clean Water vertegenwoordigd op de Canal Parade. Op drie kleine boten varen vrijwilligers van het programma vooraan de parade om aandacht te vragen voor schone wateren. Daarbij worden schepnetten en vuilniszakken uitgedeeld aan woonbootbewoners en publiek langs de route.

vrijetijdamsterdam.nl