Boswachtersboot vaart mee tijdens Canal Parade 2020
Canal Parade 2019. Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ©

Onlangs vond de jaarlijkse bekendmaking plaats van de boten die mogen meevaren tijdens de Canal Parade 2020. Eén van de meest opmerkelijke boten die mee zal varen is de boswachtersboot van Staatsbosbeheer. De groene organisatie kreeg het startbewijs uiteindelijk van de Rabobank. De Rabobank, die al vijf jaar als sponsor is verbonden aan Pride Amsterdam, staat traditiegetrouw haar plek tijdens de botentocht af via een Rabobank Support Card.

Er kleeft een bijzonder verhaal achter de deelname van de ‘groene’ boot met veldwachters, die zich in Augustus van het nieuwe jaar al ‘dobberend’ door de Amsterdamse grachten zal bewegen. Zo haalden drie boswachters tijdens de Canal Parade 2019 het nieuws, door met een klein bootje vanuit de Millingerwaard richting Amsterdam te varen, in de hoop dit jaar mee te kunnen varen tijdens de Canal Parade.

Boswachtersboot vaart mee tijdens Canal Parade 2020
Boot met ambassadeurs tijdens Pride 2019. Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ©

Robuuste natuur met hoge biodiversiteit functioneert beter

Op de website van Staatsbosbeheer is te lezen dat diversiteit binnen hun organisatie alle aandacht krijgt omdat robuuste natuur met een hoge biodiversiteit beter functioneert, net als dat organisaties met een grote diversiteit onder het personeel beter functioneert. Mensen functioneren beter als ze zichzelf kunnen zijn op de werkvloer.

Het is de eerste keer dat Staatsbosbeheer mee zal varen tijdens de Canal Parade, de botenparade tijdens het jaarlijkse Pride Amsterdam festival. Pride Amsterdam is een event om te vieren dat inwoners van Nederland mogen zijn wie ze zijn en mogen houden van wie ze willen. Het is een groots feest, met ontelbaar veel activiteiten op het gebied van debat, kunst, theater, film en sport. Tegelijkertijd wordt er gestreden voor de emancipatie van LHBTI’s.

Canal Parade is meest bezochte activiteit tijdens Pride Amsterdam

Tijdens het regenboogevent komen jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Amsterdam om deel te nemen aan het negen dagen durende evenement. De grootste mensenmassa ‘overspoelt’ de hoofdstad tijdens de Canal Parade. Er staan dan duizenden mensen langs de Amsterdamse grachten om de deelnemers te bekijken en aan te moedigen.

Boswachtersboot vaart mee tijdens Canal Parade 2020
Enthousiaste toeschouwers langs de kant tijdens Canal Parade 2019. Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ©
Boswachtersboot vaart mee tijdens Canal Parade 2020
Langs de kant tijdens Pride Amsterdam 2019. Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ©

Vrije Tijd Amsterdam interviewde in het verleden deelnemers aan de botenparade. De artikelen over onder andere de HIV Prep preventie boot, boot van de Spijkerbar en de Iraanse boot, zijn nog steeds de moeite waard om terug te lezen.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd blog: Pride Amsterdam 2020