Boot 57: Volleybalvereniging Netzo Amsterdam bouwt op voor de Canal Parade
Netzo tijdens Pride in the Park

Boot 57: Volleybalvereniging Netzo Amsterdam bouwt op voor de Canal Parade.

Vorige week zaterdag barstte voor volleybalvereniging Netzo Pride Amsterdam al los. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werd er gevolleybald in het Vondelpark tijdens Pride in the Park. De volleybalvelden werden druk bezocht, onder andere door Wethouder Kukenheim van Sport. Veel mensen speelden even mee met de spelers van Netzo. Ook was profvolleyballer Ramon Martinez Gion de hele dag aanwezig.

Boot 57: Volleybalvereniging Netzo Amsterdam bouwt op voor de Canal Parade
Netzo heeft boot 57

Sinds zaterdag wordt er druk gebouwd aan het grote feest van de Canal Parade komende zaterdagmiddag. Netzo vaart op plek nummer 57 in de tocht en verwacht veel bekijks voor de schitterende boot. “De Netzoboot straalt en glittert je tegemoet. Feestvierend wordt de boodschap uitgedragen dat iedereen die zich inzet voor LHBTI sporters op top en recreatief niveau een held is. Natuurlijk wordt ook de volleybalsport in het algemeen en Netzo als club gepromoot”, laat Joram Grünfeld, voorzitter Netzo Amsterdam en lid bootcommissie 2018 enthousiast aan ons weten.

Boot 57: Volleybalvereniging Netzo Amsterdam bouwt op voor de Canal Parade
Netzo tijdens Pride in the Park

“Deze week stond voor de sportvereniging vooral in het teken van veel inkopen doen. Een boot met 130 mensen en warm weer vraagt naast bier en wijn uiteraard vooral om veel water. Naast sandwiches en chips is er passend bij een sportboot ook volop fruit. Het versieren van de boot vraagt daarnaast de nodige aandacht. Een inklapbaar volleybalnet is door een Netzolid, die timmerman is, gemaakt. De bestelde banners zijn afgeleverd, met de slogan “Come Play with Us!”. Verder wordt de boot versierd met zilverstof en veel ballonnen. De ballonnen horen bij het verjaardagsfeestje dat Netzo viert. Netzo bestaat dit jaar namelijk 30 jaar”, vertelt voorzitter Joram Grünfeld, twee dagen voorafgaand aan de Canal Parade.

De voorzitter vervolgt: “Vanaf vrijdagochtend wordt de boot dan zelf echt versierd. Zaterdagochtend is het weer op tijd verzamelen. Op de boot vindt dan de soundcheck plaats door de twee DJ’s en twee operazangers. Naast alle populaire muziek wordt het publiek tijdens de tocht door de grachten verrast met een origineel geluid. Na elke brug wordt met een originele act de spanning opgebouwd. En zo ervaart iedereen de spanning en ontlading van de service. Twee operazangers vertolken dit eigen geluid.

Boot 57: Volleybalvereniging Netzo Amsterdam bouwt op voor de Canal Parade
Netzo tijdens Pride in the Park

“En rond één uur ’s middags zal de boot dan langzaam naar de startplek varen om op plek 57 in de parade langs te varen. Netzo is dit jaar trouwens één van de vier meevarende sportboten. Een mooi eerbetoon aan de Gay Games die precies 20 jaar geleden in Amsterdam plaatsvonden”, laat de voorzitter van Netzo Amsterdam ten slotte weten.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Voorbeschouwing Canal Parade 2018: De Iraanse boot van stichting JoopeA

Netzo Amsterdam: een gezellige volleybalvereniging waar men zich thuisvoelt

Sinterklaastoernooi Netzo verwelkomt en verbindt