Aandacht voor mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn
Eerdere deelname van de kleurrijke vriendengroep.

Aandacht voor mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn

VTA interviewde de voorbije weken een aantal boten die deelnemen aan de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2018 op zoek naar het verhaal achter de deelname. Vandaag in het vijfde deel het interview met Assaline (Ashley) Robbers namens de boot ‘Uit de doos! Uit de kast?’

Wat moeten we ons voorstellen bij ‘Uit de doos! Uit de kast?’

Dit jaar is het thema van de PRIDE ‘Heroes’. Om op een originele manier onder de aandacht te brengen dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is om anno 2018 volledig jezelf te kunnen zijn, willen wij het thema gebruiken om middels onze eigen (jeugd)helden, Barbie en Ken, aandacht hiervoor te vragen.

Met welk doel vaart Uit de doos! Uit de kast? boot mee?

Om ook dit jaar weer aandacht te vragen voor alle mensen die om wat voor omstandigheden dan ook, niet volledig zichzelf kunnen zijn. Daarbij proberen wij er voor alle bezoekers en deelnemers van de PRIDE wederom een onvergetelijke dag van te maken.

Hoe gaat het volgens jullie momenteel met de LGBTQ acceptatie in Nederland?

Helaas merken wij dat de vrijheid en tolerantie voor elkaar in Nederland de laatste jaren langzaam achteruit lijkt te gaan. Aandacht voor deze goede zaak is daarom ook in 2018 nog steeds nodig!

Aandacht voor mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn

Wat heeft volgens Uit de doos! Uit de kast? de doorslag gegeven dat er dit jaar mee gevaren mag worden?

Met een origineel idee en een ludieke bootnaam hebben we dit jaar opnieuw voor een originele inzending gezorgd. Daarbij hebben wij in de afgelopen jaren meermaals met originele ideeën meegevaren, wat er hopelijk voor gezorgd heeft dat de stemmingsuitslag in ons voordeel is uitgevallen.

Met hoeveel mensen staat Uit de doos! Uit de kast? op de boot? En hoe wordt er bepaald wie er mee mogen varen? Is daar een selectieprocedure voor of is dat niet nodig?

Onze boot bestaat uit 10 deelnemers waarbij wij geen selectieprocedure toepassen, omdat wij allen vrienden van elkaar zijn. Om deze reden vaart elk jaar ons eigen ‘vaste team’ mee.

Aandacht voor mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn

Wat verwachten jullie van de grote dag oftewel 4 augustus 2018?

Wij gaan ons uiterste best doen om er weer een geweldige PRIDE met z’n allen van te maken. Daarbij hopen wij dat het publiek niet alleen geniet van onze performance, maar ook nog eens nadenkt over de boodschap die wij proberen te verkondigen aan de toeschouwers…

Hoe komt jullie boot eruit te zien? Hoe gaat het uiteindelijke resultaat tot stand komen?

Wij zijn op dit moment nog bezig met de precieze uitwerking van de boot, maar reken er maar op dat er veel roze en glitter aan te pas zal komen…

Vinden jullie het belangrijk dat PRIDE Amsterdam georganiseerd wordt en waarom? Het is tenslotte alweer 2018…..

Elk jaar ontstaat opnieuw de discussie of de PRIDE Amsterdam nog wel nodig is voor de acceptatie van LGBTQ rechten; een discussie die uiteraard altijd gevoerd mag worden. Helaas wordt er eveneens elk jaar weer opnieuw door diverse situaties bewezen dat het nog steeds niet goed gesteld is met de rechten van LGBTQ en dat er nog steeds strijd voor gevoerd moet worden. Uiteindelijk is onze opvatting dan ook dat met meer acceptatie van LGBTQ in de samenleving, de gehele samenleving er toleranter op wordt, waar uiteindelijk iedereen profijt van heeft. Uiteindelijk zullen wij deze samenleving toch met z’n allen werkend moeten houden.

Aandacht voor mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn

Willen jullie zelf nog iets kwijt?

Wij hopen dat iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd, gender of geaardheid, z’n best gaat doen om er met z’n allen weer een geweldige PRIDE van te maken! Wij gaan er in ieder geval voor 1000% voor!

VTA bedankt Assaline (Ashley) Robbers en de deelnemers van ‘Uit de doos! Uit de kast?’ voor hun tijd en antwoorden. De volgende boot die we uitlichten is een verrassing!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Accountants- en adviesbureau vaart voor de achtste keer mee

Publicatie: 15 juni

Her publicatie: 28/7

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam