Ouderen Songfestival 2021: 'Uitgestelde 29e editie van start'
Grande Finale 2019 DeLaMar Theater. Foto via Stichting JAM / Ouderen Songfestival

Het Ouderen Songfestival, het landelijke festival voor senioren, biedt voor de 29e keer zangtalenten van 55 en ouder een podium. Deze 29e editie had vorig jaar zullen plaatsvinden, maar de corona-uitbraak legde het culturele leven en dus ook het festival plat. Met als gevolg dat in dit jubileumjaar twee edities worden gehouden, de 29e in het voorjaar, de 30e in het najaar.

De 29e editie start op maandag 14 juni in Swalmen en eindigt op zaterdag 3 juli in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Vanwege de nog altijd beperkende coronamaatregelen is deze versie bescheidener dan normaal: de prefinales ontbreken en er zijn slechts zes voorrondes.

Maar de Grande Finale in het DeLaMar, met vijftien finalisten, het OSF Orkest onder leiding van pianist Kees van Zantwijk en presentator Dolly Bellefleur, zal onverminderd feestelijk zijn.

Inschrijvingen

Inschrijven voor het Ouderen Songfestival is mogelijk voor iedereen van 55 en ouder. Liedkeuze is aan de deelnemer. Muzikale begeleiding op piano is in handen van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Deelname is gratis. Zo lang er voorrondes en beschikbare plaatsen zijn, kan ingeschreven worden, [email protected].

Lees ook: Follow the Beat geeft 15 x 2 Gouden Festival Tickets weg