Nationale Finale Prinses Christina Concours
Foto via Prinses Christina Concours

‘Jong talent speelt de sterren van de hemel in 3 online finale-uitzendingen’

Vanaf komende woensdag is de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours te bekijken. Op 21, 22, 23 en 24 april zijn de speciale uitzendingen te bekijken via www.christinaconcours.nl en de YouTube-pagina van het Prinses Christina Concours. Alle uitzendingen beginnen vanaf 20:00 uur.

De finalisten zijn 17 jonge, muzikale talenten uit Nederland en Vlaanderen. Ze zijn 12 t/m 21 jaar oud. De finalisten werden tijdens de voorrondes geselecteerd. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden maakt op 24 april de prijswinnaars bekend.

De finalisten speelden hun repertoire in opnamestudio ConcertLab, gevestigd in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Een professioneel camerateam nam de optredens op en monteerde die in 3 uitzendingen. De uitzendingen zijn gratis te bekijken op woensdag 21 april t/m zaterdag 24 april. De finalisten maken kans op mooie, muzikale prijzen toegekend door een professionele muziekjury, onder leiding van juryvoorzitter Francis van Broekhuizen. Daarnaast kunnen kijkers na elke uitzending online stemmen op hun favoriete optreden.

Meer informatie
De uitzendingen zijn te zien van woensdag 21 april tot en met zaterdag 24 april en beginnen telkens om 20:00 uur. De uitzendingen zijn te bekijken via www.christinaconcours.nl en het YouTube-kanaal van het Prinses Christina Concours.

Alle informatie over de Nationale Finale is te vinden via de volgende pagina.