Boom Chicago’s eerste Comedy Festival onthult wereldberoemde namen en lokale sterren
Pep Rosenfeld, Nicole Parker, Jordan Peele and Lauren Dowden at Boom Chicago in 2001 ©Boom Chicago

‘Een absolute buitenkans voor publiek en aspirant-komedianten’

Deze zomer brengt Boom Chicago comedyfans op het puntje van hun stoel met een onvergetelijk festival. Dit negendaagse evenement staat bol van improvisatie, voorstellingen, stand-up, sketches, drag comedy en vernieuwende formats. Een lachspektakel voor en mét het publiek dat actief kan deelnemen via workshops. De eerste bevestigde namen zijn niemand minder dan Oscarwinnaar Jordan Peele, Colton Dunn en Kay Cannon. Festival tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Er is tijdens het festival bijzondere aandacht voor talentontwikkeling. Al sinds jaar en dag is Boom Chicago een kweekvijver voor comedytalent en schrijvers van bekende TV formats. Er staan veel verschillende workshops op het programma, die worden verzorgd door de topdocenten van Boom Chicago Academy en internationale experts die hoog staan aangeschreven als het gaat om het improvisatievak.

Het woord aan de meesters met Comedy Conversations
Een aantal bekende namen die hun carrière zijn begonnen bij Boom Chicago hebben toegezegd deel te nemen aan het unieke Q&A programma. Iedere dag vindt er via Zoom een Comedy Conversation plaats onder leiding van founders Saskia Maas, Andrew Moskos en Pep Rosenfeld en Stacey Smith (artistiek directeur Boom Chicago Comedy Festival). Ook het publiek krijgt de kans om Boom Chicago alumni het hemd van het lijf te vragen. Onder andere Jordan Peele (Key & Peele, Get Out, BlacKkKlansman, Toy Story 3), Kay Cannon (schrijver en producer Pitch Perfect, schrijver en regisseur opkomende Disneyfilm Cinderella) en Colton Dunn (schrijver en acteur NBC’s Superstore en Key & Peele) zijn bevestigd. Deze sessies kunnen fysiek worden bijgewoond in het theater op de Rozengracht of op afstand via de livestream.

Spannende samenwerkingen en specials: voor ieder wat wils
Er vindt een speciale women’s night plaats met onder andere variété show ‘What Can’t She Do’. Dit onderdeel eert vrouwen in comedy met een overvloed aan vrouwelijk talent, waaronder Shantira Jackson (schrijver The Amber Ruffin Show), onder leiding van Stacey Smith en Biddy Kemery (actrice en stagemanager bij Boom Chicago).

Maar er zijn ook bijzondere samenwerkingen met externe partners. Satirisch nieuwsnetwerk De Speld host op de late vrijdag- en zaterdagavond een spetterende nieuwsquiz. Onder de Pride festiviteiten vallen de drag brunch ‘Queen Your Plate’ en variétéshow ‘The Cunnilingus Show’ waarin vrouwen en queer expressie centraal staan. Comfy Community – een organisatie die jongeren met een migratieachtergrond helpt met het ontwikkelen van skills – host een eigen community night. Tot slot kunnen mensen zonder ticket iedere dag aanschuiven tijdens ‘It’s 5:00 Somewhere Happy Hour’ voor gekeuvel met comedians en liefhebbers, onder het genot van een cocktail.

En dit is slechts het begin. Meer performers en gasten zullen in de aankomende maanden worden bevestigd.

INFORMATIE

Zaterdag 24 juli t/m zondag 1 augustus
Zie website voor verschillende fysieke en streaming tickets
Rozengracht 117, Amsterdam
Boomchicago.nl
We vieren de lach in een veilige setting. Gezondheid en welzijn staan voorop: voor zowel publiek als makers. Alle shows vinden daarom plaats in lijn met de laatste COVID-19 richtlijnen en advies vanuit het RIVM.