Andreaspenning toegewezen aan René Froger
René tijdens een concert. Foto credits: Arnhem City 12

Andreaspenning toegewezen aan René Froger

Goed nieuws voor René Froger! De artiest werd donderdag geëerd voor zijn inzet als ambassadeur van de stad en werk voor goede doelen. Uit handen van locoburgemeester Touria Meliani ontving de zanger de Andreaspenning.

Voedselbanken, kankerbestrijding, Kika en Cliniclowns

In 2005 stond Froger voor het eerst met Joling en Gordon als de Toppers in de Johan Cruijff ArenA. De zanger zet zich ook in voor vele goede doelen. Voorbeelden zijn  Voedselbanken Nederland, KWF Kankerbestrijding, Kika, CliniClowns en het Astma fonds. Dat schrijft de Telegraaf.

Onderscheiding gemeente Amsterdam

De ereprijs is een onderscheiding van de gemeente. De penning wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht. Prestaties op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea.

De ‘prijs’ wordt ook verleend aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een organisatie met maatschappelijk doel hebben ingezet.

Over René

René Froger is geboren en getogen in de Amsterdamse volkswijk “de Jordaan”. Zijn muzikale ouders, welke optraden onder de naam “Jan & Mien”, zijn de grote voorbeelden van René. In ‘Café Bolle Jan’, het café van René Frogers vader, Jan Froger, zingt René zijn eerste noten. Later volgt het meedraaien met Ted de Braak en Mni & Maxi, nadat René een talentenshow wint.

De toppers

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vieren de Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom, René Froger en Jan Smit groots het 15 jarig verjaardagsfeest van Toppers in Concert in de Johan Cruijff ArenA! Het thema is HAPPY BIRTHDAY PARTY ‘THE BEST OF’ JUBILEUM EDITIE.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Festival Foux slaat vleugels uit naar hoofdstad