Mooie namen naar We Are Electric 2019
Foto: Bart Heemskerk (eerdere editie WAE)

Mooie namen naar We Are Electric 2019

Disclosure, Oscar and the Wolf, Nina Kraviz, Netsky en Charlotte de Witte en kersvers winnaar van de Popprijs Ronnie Flex maken hun opwachting bij de eerste lustrumeditie van We Are Electric Weekender 2019. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli is het groene Landgoed Velder in Boxtel het toneel van een uniek aanbod van electronisch (live-)muziek op meerdere podia. Alle bezoekers van We Are Electric kunnen op vrijdag en zaterdag tot 03.00 en op zondag tot 01.00 uur van het programma genieten. Het festival neemt met die ruime tijden een unieke plaats in Nederland. Bovendien is van vrijdag tot en met maandag van de mooiste camping van Nederland geopend.

Disclosure (dj set) is de zaterdag headliner. De Grammy Award genomineerde Britse broers Guy en Howard Lawrence scoorden vele hits, waaronder Latch met Sam Smith en het door Flume geremixte You and Me. De Russische Nina Kraviz is zonder twijfel één van de beste vrouwelijke en populairste techno dj’s van het moment en is daarmee een zeer gewilde boeking voor menig internationaal festival. Met zijn zware dancefloor beats en catchy melodieën is stilstaan bij Netsky onmogelijk.

Oscar and the Wolf, de electropopact rondom zanger Max Colombie uit Gent staat ook op het grootste podium van We Are Electric. Zij sleepten met het debuutalbum al drie Music Industry Awards in de wacht, het tweede kwam net als het debuut op nummer 1 in de Belgische hitparades. Charlotte de Witte is een plaatsgenote van Oscar and the Wolf en ook actief sinds 2010. Oorspronkelijk werkte ze onder de naam Raving George, maar sinds 2015 gebruikte ze haar eigen naam. Charlotte staat bekend om haar duistere techno-stijl en is een van de meest populaire techno acts van het moment.

Ook is de komst van Ronnie Flex & Deuxperience bevestigd. Ronnie Flex ontving afgelopen weekend tijdens Noorderslag de grootste prijs van de Nederlandse popmuziek, de Popprijs 2018. Hij komt met een volledige liveshow compleet met band naar We Are Electric. Het Franse duo The Blaze, bekend om hun warme house en UK Bass sound en iconische video’s is de perfecte festival act.

Daarnaast kondigt We Are Electric aan dat Rampage, bekend van het grootste drum and bass en dubstep evenement van de wereld, drie dagen lang een podium op het meerdaags festival host. De eerste namen op deze stage zijn Modestep en High Contrast. Hiernaast staan er nog meer dan honderd andere acts op het affiche van We Are Electric Weekender. Deze namen worden eind februari bekend gemaakt.

We Are Electric beleefde in 2015 de eerste editie en is ontwikkeld door Fourmation Entertainment en Paaspop tot een meerdaags muziekfestival dat zich voornamelijk richt op cross-over live acts. Onlangs is de samenwerking met ID&T aangegaan, voornamelijk om het festival uit te laten groeien tot één van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende festivals van Europa.
Er zijn combi-kaarten te koop voor alle drie de dagen, naar keuze met of zonder camping overnachting daarbij. In een later stadium zullen er ook losse dagkaarten te koop worden aangeboden. De wereldwijde Early Bird-kaartverkoop start zaterdag 26 januari om 12.00 uur.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Programma We Are Electric 2018 bekend