Sensation zegt Amsterdam vaarwel

Groot nieuws uit de dance-industrie! Sensation, één van Europa’s meest toonaangevende en succesvolste dance-evenementen van de afgelopen twintig jaar gaat stoppen met de Nederlandse editie van Sensation. Na achttien jaar heeft organisator ID&T bekend gemaakt dat ze onder het motto ‘It’s time to say goodbye’ op 8 juli 2017 in Amsterdam de laatste editie gaan organiseren. De kaartverkoop hiervoor start op dinsdag 28 februari 2017.

De eerste editie van Sensation vond plaats in 2000 en er waren eerder twee verschillende Sensation-evenementen, namelijk Sensation White en vanaf 2002 Sensation Black. Bij Black werd er meer aandacht besteed aan de hardere en donkerdere housemuziekstijlen.

In 2008 wilde ID&T oprichter Duncan Stutterheim zich volledig gaan richten op Sensation White.­ Het donkere broertje van het feest, Sensation Black, kwam toen te vervallen.

Stutterheim kon zich niet meer vinden in het concept van Black, dat in juli van 2008 nog plaatsvond in de Amsterdam Arena.­ “­Destijds stonden we er met z’n allen achter, maar ik wil die zwarte formule zeker niet in de wereld doorzetten”­, zei hij toendertijd tegen het muziekblad Stream.

Volgens ID&T zal de Amsterdam Arena op 8 juli 2017 voor de allerlaatste keer worden omgevormd tot grootste nachtclub op aarde. Ook maakte ID&T alvast een groot deel van de line-up bekend. Mr White, Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand, Hardwell, Axwell & Ingrosso komen onder meer draaien.
De dance-organisatie geeft daarbij aan dat Fedde Le Grand sowieso niet mocht ontbreken tijdens de laatste editie. De wereldberoemde Le Grand is de DJ die de meeste optredens voor Sensation over de hele wereld op zijn naam heeft staan. De wereldbekende disjockey maakt speciaal voor Sensation een speciale mix van de grootste hits van Sensation uit het heden en verleden. Er is één DJ die Sensation nog niet prijs wil geven wel wordt er gesproken over ‘The world’s greatest legend’.

Het laatste uur belooft een memorabele ode door toonaangevende Nederlandse DJ’s aan Sensation te gaan worden.

 vrijetijdamsterdam.nl