WaterSkiclub Loosdrecht: ‘de oudste waterskiclub van Nederland’

WaterSkiclub Loosdrecht: 'de oudste waterskiclub van Nederland'

“WaterSkiclub Loosdrecht (WSL) is opgericht in 1953 en daarmee de oudste waterskiclub van Nederland. De club is opgericht door een groep enthousiaste waterskiërs, in de tijd dat Z.K.H. Prins Bernhard nog regelmatig op de Loosdrechtse Plassen vertoefde”, vertelt René de Zoete de secretaris van WSL.

Activiteiten bij WSL

“De club organiseert trainingen voor haar leden in de disciplines slalom, schansspringen en figuur- of trick skiën. Speciaal voor de jeugd (6-18 jaar) organiseren we middels het ‘Kids on Waterski’-programma leuke waterskiactiviteiten voor kinderen van 7 tot 16 jaar uit de regio, zoals de Voorjaarscursus en Summercourses. Spelenderwijs kan de jeugd daarbij kennis maken met de verschillende facetten van het waterskiën en wakeboarden en zich daarin verder bekwamen. Een aantal van onze leden trainen voor deelname aan (internationale) wedstrijden.

Talententeam

“Naast een aantal zeer beoefende wedstrijdskiërs beschikt WSL over een talententeam. In het talententeam zitten onder meer een aantal jeugdleden (16 tot 23 jaar) die worden begeleid bij de training en de wedstrijden. Daarnaast organiseren we ieder jaar clubkampioenschappen en sluiten we af met een gezellige barbeque.”

Hechte groep vrienden

“De waterskiclub is het beste te omschrijven als een hechte groep van vrienden die allen een passie hebben voor deze snelle watersport. Serieus en gezellig, voor jong en oud. Iedereen helpt elkaar om tot steeds betere prestaties te komen, of om gewoon plezier op het water te hebben, met respect voor de andere watersporters.”

Gevolg van de Coronacrisis

“Als gevolg van de Coronacrisis hebben we een deel van de zomertrainingen moeten annuleren en zijn de jeugdtrainingen ingekort. Verder volgt WSL de regels van de overheid en het protocol van de Nederlandse Waterski- en Wakeboard Bond.”

Verzamelpunt voor clubactiviteiten

“De trainingen bij onze vereniging concentreren zich rond de steiger op de 5e plas, waar ook de slalombaan en springschans zijn gesitueerd. De meeste leden hebben een eigen boot en verzamelen zich bij de steiger of bij het clubhuis aan De Strook, dat vooral voor jeugdtrainingen en zomertrainingen dienst doet als verzamelpunt voor de clubactiviteiten. Aan het begin van het seizoen wordt de kalender van activiteiten gepubliceerd en kan men zich aanmelden via de website.

Hoogtepunten

“Sinds het bestaan van WSL heeft onze vereniging al verschillende keren goud en andere ereplaatsen op regionale- en nationale wedstrijden behaald. Daarnaast is het ‘Kids on Waterski’-programma iedere jaar weer een nieuw hoogtepunt”, laat René de Zoete ten slotte namens WSL weten.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl