Waarom het leuk is om Peakz Padel te bezoeken
Foto via Play Padel Club

Vrije Tijd Amsterdam is altijd maar zeker in tijden van Corona op zoek naar leuke verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Wilfred den Breejen, clubmanager van Peakz Padel in Amsterdam.

Zou je Peakz Padel eerst eens kunnen introduceren?

“Peakz Padel is de grootste padel-onderneming van Nederland met zowel indoor als outdoor banen verspreid over het hele land. Het is allemaal begonnen in 2015 met drie banen op het Olympiaplein. Op dit moment hebben we 60 banen die operationeel zijn.”

Hoe is de club ontstaan?

“Officieel op het stadionplein naast het Olympisch stadion. Drie maanden lang hebben daar drie banen gelegen, echter mochten we daar niet blijven en toen is de club verhuisd naar het Olympiaplein waar we nu nog steeds liggen.”

Kan iedereen komen spelen of moet je lid zijn?

“Peakz Padel is een pay-and-play club, lid worden is niet mogelijk. Wil je spelen dan boek je een baan online, wil je nog een keer spelen dan boek je nog een keer een baan. Wil je niet spelen dan boek je geen baan. Vrijheid blijheid.”

Hoe komt het dat de padel sport zo populair is?

“De kracht van de sport is dat het laagdrempelig is. In een korte tijd ben je in staat om een leuke rally te spelen. Je hebt bijvoorbeeld niet eerst les nodig, met een klein beetje uitleg van de host kan je al starten.”

Worden er ook trainingen aangeboden?

“Bij Peakz Padel organiseren we ook trainingen, dat kan in privé, duo, trio of in kwartet formatie. Lessen duren tussen de 60 en 90 minuten en worden gegeven door toptrainers die de spelers stap voor stap elke keer net iets beter maken.”

Kun je iets vertellen over de events die jullie organiseren?

Jack’s Hustle elke maandag, woensdag en vrijdagochtend;

Individueel inschrijven en op locatie gehusseld worden met de andere deelnemers.

Old Jacks, elke maandag en woensdagochtend;

Padel voor de sportieve 55-60-plussers.

King of the Court; om de drie weken op vrijdag of zaterdagavond;

Inschrijven als team met als doelstelling spelen op baan 1.

Pop-up toernooien; op wisselende momenten en locaties;

Inschrijven als team en met andere teams de strijd aangaan.

Lunchbreak Mini-competitie; elke week;

inschrijven als team en tussen de bedrijven voor een mini-competitie spelen.

Wat is het leukste dat jullie als club ooit hebben meegemaakt?

“Het afgelopen jaar hebben we zeven nieuwe clubs geopend, elke opening is bijzonder en altijd een ingewikkeld en langdurig proces. Daarnaast hebben we superleuke padel-feesten op vrijdagvond. Dat vind ik altijd het leukste!”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam