Volleybalcoach Martijn van Goeverden verlaat topdivisionist US Amsterdam
Volleybalcoach Martijn van Goeverden verlaat topdivisionist US Amsterdam Foto: John van Geenen

Volleybalcoach Martijn van Goeverden verlaat topdivisionist US Amsterdam

Martijn van Goeverden stopt na dit seizoen als trainer/coach van Pharmafilter US DS1. De club en trainer/coach zijn hierin gezamenlijk tot overeenstemming gekomen. Dat heeft de Amsterdamse vereniging uit Oost bekend gemaakt.

Martijn van Goeverden stond vanaf seizoen 2015/2016 aan het roer van de hoofdmacht van de vereniging en behaalde hiermee verschillende successen. In 2015/2016 werd de basis gelegd voor successeizoen 2016/2017 waar de halve finale van de nationale beker werd behaald en de ploeg lange tijd mee heeft kunnen draaien voor het kampioenschap. Ook dit seizoen kan ondanks de vele (losstaande) blessures succesvol genoemd worden met een huidige tweede plek in de Topdivisie.

Martijn van Goeverden: ”Ondanks de mooie prestaties van het team hebben we besloten om mijn 3 jarig contract niet te verlengen. De laatste weken zijn er verschillende gesprekken gevoerd en hieruit is gebleken dat de toekomstvisie van de club niet voor 100% overeen komt met die van mij als trainer. Hierdoor hebben wij besloten dat dit mijn laatste seizoen is bij Pharmafilter US dames 1. Op dit moment ben ik de mogelijkheden aan het onderzoeken om een volgende stap te maken in mijn carrière als coach.

Ik wil de club bedanken voor de mogelijkheid om mij 3 jaar leiding te laten geven aan dit fantastische team. Als trainer heb ik prachtige momenten beleefd met dit team, met als hoogtepunt de halve finale van de beker tegen VC Sneek D1. Een ander hoogtepunt is de recente overwinning tegen de huidige koploper, Ecare Apollo D1. Deze volleybalkraker voor 600 man publiek zal ik niet snel meer vergeten!

Ik kan met trots zeggen dat de club en de groep speelsters enorme stappen heeft gemaakt richting topvolleybal in Nederland. Ik ben er dan ook van overtuigd dat US in Amsterdam enorme potentie heeft om door te groeien de komende jaren.”

Midas Snoek, Technische commissie US volleybal; “Martijn heeft zich de afgelopen jaren volledig toegewijd aan de eerste selectie en een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de club, het team en speelsters individueel. Na drie jaar hebben wij gezamenlijk besloten dat het goed is om onze wegen te scheiden zodat de selectie en Martijn zich los van elkaar verder kunnen ontwikkelen. Wij zijn trots op de ontwikkeling die Martijn de afgelopen drie jaar als trainer/coach heeft doorgemaakt en zien dat hij klaar is voor een volgende stap in zijn jonge carrière als trainer/coach. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen maar wij wensen Martijn veel succes met zijn verdere loopbaan. De gesprekken met assistent Sebastien de Paula over een eventuele andere rol binnen de vereniging zijn nog gaande.”

Wij gaan nu met de technische commissie bepalen hoe we deze vacante positie in gaan vullen en hoe de staff van de eerste selectie er komend seizoen uit gaat zien.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Pharmafilter US boekt vijfde zege op rij 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam