Verlies voor topdivisionis US Amsterdam
Archieffoto US Amsterdam. Photocredits: John van Geenen van www.johnspictures.nl

Verlies voor dames topdivisionist US Amsterdam

Het eerste damesteam van topdivisionist Pharmafilter US heeft thuis niet weten te overtuigen. De volleybalsters uit Amsterdam-Oost die hun wedstrijden spelen in de Amstelcampus verloren met 1-3 van IBM Client Innovation Center Benelux/Veracles.

US staat nu op een vierde plek van de ranglijst. Ecare Apollo werd maandag 2 april kampioen in de Topdivisie door met 3-0 te winnen van Alterno. Onlangs won US nog van de kampioen.

Op zondag 15 april speelt de Amsterdamse ploeg, welke nog twee wedstrijden wordt gecoacht door de vertrekkende coach Martijn van Goeverden, de uitwedstrijd in en tegen Sneek. Die wedstrijd begint om 15:00 uur ’s middags. Het laatste competitieduel van dit seizoen wordt gespeeld op zaterdag 21 april om 18:00 uur.

European Universities Games

Een deel van de speelsters van het eerste team van US zal Nederland gaan vertegenwoordigen op de ‘European Universities Games’. Dit is een groot evenement voor 13 teamsporten voor studenten uit heel Europa die verspreid over 17 dagen hun toernooien afwerken en gedurende die tijd allemaal op de campus van Coimbra verblijven.

De volleyballende studenten hebben dit te danken aan succes tijdens het van 9 juni tot en met 11 juni 2017 gespeelde volleybalcompetitie van het ‘Groot Nederlands Studenten Kampioenschap’ in Eindhoven. Deze ‘European Universities Games’ worden dit jaar gespeeld van 12 tot en met 21 juli in Coimbra, Portugal.

Ze willen het professioneel gaan aanpakken met serieuze begeleiding maar ook zijn er kosten aan het verblijf verbonden. Om deze kosten te dekken en om de Europese droom te verwezenlijken gaan ze de komende tijd hard op zoek naar sponsoren. Bedrijven die meer informatie willen kunnen mailen naar [email protected].

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Martijn van Goeverden verlaat US Amsterdam 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam