US trainer Frank van Rooijen: wie niet sterk is moet slim zijn
Photocredits: JohnsPictures.nl

US trainer Frank van Rooijen: wie niet sterk is moet slim zijn

Frank van Rooijen, sinds dit seizoen als trainer/coach eindverantwoordelijk voor het eerste damesteam van US Volleybal, ziet kansen voor zijn ploeg in de aankomende wedstrijd en dat niet alleen, ook in het verdere verloop van de hoogste volleybalcompetitie valt er voor zijn damesteam ‘wat te halen’.

De gedreven en ervaren sportcoach die eerder onder meer werkzaam was bij de dames van Martinus en Zaanstad, komt mede door een aantal factoren tot deze gedachtegang.

Frank: “Zaterdag spelen we tegen Apollo, die vorig seizoen gepromoveerd zijn. Mijn inziens zijn we aan elkaar gewaagd. Maar, je weet het nooit. Ze wonnen afgelopen speelweekend namelijk van Zwolle waar wij met 3-0 van hebben verloren. Zwolle won een week eerder van Eurosped, onze tegenstander van afgelopen weekend, de koploper. Daar verloren wij terecht met 3-0 van.

US trainer Frank van Rooijen: wie niet sterk is moet slim zijn
Photocredits: JohnsPictures

“Sowieso tegen welke tegenstander we ook spelen het is altijd de intentie om voor de volle winst te gaan. We gaan uit van ons eigen spel en kracht. En dus ook aankomende zaterdag.

Mooi bijkomend feitje is dat de Amerikaanse US-nieuweling Izzy, die afgelopen wedstrijd ontbrak, weer van de partij is. Lisan Kok deed wel mee maar had last van haar rug. Hierdoor kon zij geen honderd procent gas geven.

De dames gaven aan dat ze veel last hadden van de servicedruk. Ze hanteerden echt een strakke service en er was een verschil in lengte. Bij vlagen konden we wel meekomen maar uiteindelijk maakte we teveel fouten.

Ook ontstond er wat reuring en commotie door een door vele geïnterpreteerde verkeerde arbitrale beslissing”, aldus de US coach.

In tegenstelling tot de rest van de ploegen in de Eredivisie wordt er door de US-dames iets minder vaak getraind waardoor er soms sprake is van een verschil in uithoudingsvermogen en power, maar dat hoeft volgens hoofdcoach Frank geen probleem te zijn. Frank: “Wie niet sterk is moet slim zijn. Tegen fysiek sterkere ploegen zullen we het dus van slimmigheidjes moeten hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat de dames dat kunnen opbrengen.”

 

US trainer Frank van Rooijen: wie niet sterk is moet slim zijn
Photocredits: JohnsPictures.nl

Ondanks dat US pas op het laatste moment werd toegevoegd aan de Eredivisie gaan de Amsterdamse volleybalsters er alles aan doen om in de Eredivisie te blijven, alhoewel de ontwikkeling van de speelsters en het team wel voorop blijft staan. Frank: “We gaan sowieso voor handhaving. Toen we aan deze klus begonnen zijn we met zijn allen een commitment aangegaan omdat we in de Eredivisie spelen. Speelsters zullen een aantal dingen moeten laten voor de sport met de overheersende gedachte in de Eredivisie te blijven”, laat Frank van Rooijen ten slotte vol vertrouwen weten.

Door: Rik Verkaik

Fotoalbum: JohnsPictures.nl

US trainer Frank van Rooijen: wie niet sterk is moet slim zijn

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam