US Amsterdam wint op karakter tegen Huizen
Foto: John van Geenen van http://johnspictures.nl

US Amsterdam wint op karakter tegen Huizen

De volleybalsters van US Amsterdam hebben zich zaterdag in Huizen van hun beste kant laten zien. De ploeg van trainer Martijn Groenewegen kwam op 2-0 voorsprong, zag Huizen terug komen tot 2-2, maar stapte uiteindelijk wél als trotse winnaar van het veld af met een 2-3 overwinning.

US-speelsters Saskia Bos over de overwinning: “Een mega teamprestatie. We hebben ons echt op karakter langs Huizen geknokt. We kwamen op 2-0 voorsprong door een goed begin waarin we erg gefocust speelde. Toch kwam Huizen terug tot 2-2. Dat kwam mede tot stand door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter, maar ook omdat we zelf wat foutjes maakte.”

Saskia vervolgt: “Notabene was ik zelf libero speelster. Ik speelde in plaats van Ruth Zijlstra. Aan het einde van de 2e set moest spelverdeelster Lisa van de Geer met een knieblessure het veld verlaten. Zij werd vervangen door Lisa de Groes. Ondanks de blessure gevallen en het feit dat we in de 5e set zelfs op achterstand kwamen, heeft het ons er niet van weerhouden om met zijn allen keihard te werken. Die werklust heeft mijn inziens de overwinning opgeleverd. Maar het was wel een pittig potje, hoor.”

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

De neuzen staan dezelfde kant op

Waar de volleybalsters voor de winterstop maar moeilijk hun draai konden vinden en weinig wedstrijden wisten te winnen is na de onderbreking de ommekeer tot stand gekomen. De sportploeg uit Amsterdam-Oost won de laatste vier wedstrijden op rij en is zelfs gestegen tot de tweede plek in de topdivisie van het Nederlandse volleybal.

Saskia Bos: “We hebben nu vertrouwen. Voor de winterstop zaten we in een dip en was er geen sprake van een geheel. Dat zijn we nu wel. We werken keihard. De neuzen staan dezelfde kant op binnen de selectie, bij zowel de speelsters als de staf. Dat betaald zich nu uit.”

US staat nu tweede op de ranglijst 

US staat nu tweede op de ranglijst met 9 punten achterstand op koploper Apollo. “Kampioen kunnen we denk ik niet meer worden maar we kunnen wel elke ploeg kloppen. We gaan dus elke keer voor de overwinning”, laat Saskia Bos tot slot tevreden weten.

Gaat nu genieten van een paar weken rust. De eerstvolgende wedstrijd wordt op zaterdag 10 maart 2018 gespeeld in de Amstelcampus in Amsterdam-Oost. Tegenstander is dan Dynamo Apeldoorn. De toegang tot het duel is geheel gratis.

Door: Rik Verkaik

Fotografie: John van Geenen (johnspictures.nl)

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Nipte nederlaag volleybalsters US Amsterdam 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam