Pharmafilter US Amsterdam boekt vijfde zege op rij

Pharmafilter US Amsterdam boekt vijfde zege op rij

De volleybalsters van Pharmafilter US Amsterdam hebben na een maand niet gespeeld te hebben de competitie een goed vervolg gegeven. De ploeg uit Amsterdam Oost versloeg in 4 sets tegenstander SV Dynamo Apeldoorn.

De overwinning in de topdivisie betekent voor de ploeg uit Amsterdam-Oost alweer de vijfde overwinning op rij. US Amsterdam staat op de tweede plek van de ranglijst.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 18 maart in Borne. Dan speelt de Amsterdamse ploeg tegen Seesing Personeel Orion.

Over US Amsterdam

US (Universitaire Sportvereniging) Volleybal is een volleybalvereniging in Amsterdam. US Volleybal is opgericht in 1950 als onderdeel van een omnivereniging. In de loop der tijd zijn nieuwe afdelingen van de omnivereniging opgericht en andere afdelingen zelfstandig verdergegaan. De omnivereniging bestaat naast US volleybal uit de afdelingen US badminton, US basketbal, US handbal en US tafeltennis.

Van oorsprong is de US Volleybal een studentenvereniging, maar halverwege de jaren tachtig is de strikte binding met de Universiteit van Amsterdam (UvA) verbroken. Op dit moment zijn veel leden student of afgestudeerd aan één van de Amsterdamse hogescholen of universiteiten.

US Volleybal heeft in het verleden op het hoogste niveau gespeeld en zelfs spelers geleverd aan het nationaal team. Bekende spelers uit het verleden van US zijn onder andere Bert Aalbers, Geert Uffen en Ursul de Geer.

Het eerste damesteam van de vereniging speelt in de Topdivisie, het eerste herenteam speelt in de 2e divisie. In totaal heeft de vereniging ruim 240 leden verdeeld over 11 damesteams en 8 herenteams. Thuiswedstrijden worden gespeeld in de Amstelcampus te Amsterdam.

In 2003 zijn leden van US met een aparte jeugdvolleybalvereniging US Jeugd gestart. Momenteel heeft US Jeugd ongeveer 30 jeugdleden variërend in de leeftijd van 6 tot 14 jaar.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

US Amsterdam wint op karakter tegen Huizen

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam