Gaat Pharmafilter/US voor de eerste stunt in Eredivisie zorgen?
US Amsterdam vs Regio Zwolle Volleybal. Foto: JohnPictures.nl

Gaat Pharmafilter/US voor de eerste stunt in Eredivisie zorgen?

Gaat het eerste damesteam van US Amsterdam komende zaterdagavond in Amsterdam-Oost voor de eerste stunt zorgen in de Eredivisie? De promovendus die vorig jaar nog in de Topdivisie speelde zal dan moeten afrekenen met de volleybalsters van VC Sneek, de club die in 2015 en 2016 landskampioen werd.

Leuk feitje: De laatste keer dat Sneek in de Amstelcampus tegen US speelde werd er door de Amsterdamse club gewonnen! Het was tijdens de halve finale van de beker en doordat Sneek in de eerste wedstrijd in Friesland een beter resultaat behaalde gingen de Friezen door naar de finale, waarna ze uiteindelijk de beker wisten te veroveren.

Nu, anno 2018, staan de zaken er anders voor. Beide ploegen zijn Eredivisionist en Sneek staat op de zesde plek terwijl de dames van US nog geen set wisten te winnen. Maar, dat is natuurlijk geen schande als je net gepromoveerd bent.

De wedstrijd wordt zaterdagavond 27 oktober in de Amstelcampus gespeeld. De wedstrijd begint om 20:00 uur. De Volleybalsters kunnen de steun van het Amsterdamse publiek goed gebruiken.

Geschreven door: Rik Verkaik

Foto’s Zwolle vs US -> JohnsPictures.nl

Gaat Pharmafilter/US voor de eerste stunt in Eredivisie zorgen?

vrijetijdamsterdam.nl/sport

Gerelateerd artikel:

Pharmafilter US knokt hard tijdens debuut in Eredivisie

US aanvoerder na eerste overwinning: Dit is pas het begin

Eredivisie volleybal: Yes, they did it

Pharmafilter US zaterdag weer in actie tijdens Eredivisie

Volleybalsters US Amsterdam maatje te klein voor Sneek

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam