Eredivisionist US Amsterdam toont spierballen en wint met 3-2
Het was bij vlagen genieten in Amsterdam-Oost. Photocredits: JohnsPictures.nl

Eredivisionist US Amsterdam toont spierballen en wint met 3-2

Mooi sportnieuws voor de volleybalvrouwen van Pharmafilter/US Amsterdam. In de Eredivisie toonde de ploeg van Frank van Rooijen en Sebastien de Paula een enorm karakter. Nadat de topsporters uit Amsterdam-Oost twee sets voorstonden en tegenstander Apollo zagen terugkomen tot 2-2, werd er in een spannende vijfde set met 15-12 gewonnen en zodoende met 3-2 winst van het speelveld afgestapt. En dat resultaat konden ze nou net goed gebruiken in Amsterdam-Oost.

Wat een prachtige zege was dat zeg

Sanne Kruis na afloop over de winst enthousiast vertellend: “3-2 winst! Wat een prachtige zaterdag was dat zeg. Na een minder goede wedstrijd tegen Apollo uit in Borne, een nieuwe kans afgelopen zaterdag. En die kans, die hebben we met beide handen aangepakt. Twee steengoede sets waarbij het spelletje volledig naar onze hand was gedraaid. Een dipje in de derde set waardoor de dames uit het Oosten de 2-1 maakten.

Energie, vertrouwen en kracht

Wij herpakten onszelf weer in de vierde set, maar helaas nog net niet genoeg. Dat resulterende in een 2-2. Maar toen… Set 5, was bam! Dominantie en kracht waren de elementen die de doorslag gaven. Na een 2 uur durende 5 setter was daar onze 3-2 winst! Met veel energie, vertrouwen en kracht stonden wij ballen van de grond te halen, aan te vallen en te serveren. Een goed perspectief voor de komende weken”, aldus US-speelster Sanne Kruis.

VTA Sport

PS Meer foto’s van de wedstrijd kunt u terug zien via de website JohnsPictures.nl 

Lees ook: Geen winst Aristos ondanks inzet club coryfeeën.

Lees ook: Vechtlust, veel energie en plezier in het spelletje

Gerelateerd

Volleybalsters US Amsterdam doen zichzelf tekort

Volleybaldames US Amsterdam gebruiken laatste duel als voorbereiding op play-offs

Pharmafilter US Amsterdam in actie tegen nummer 2 Eredivisie

US Amsterdam verliest eerste duel in nieuwe jaar

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam