Eredivisie Volleybal: Yes, they did it!
Vreugde bij US! Photocredits: JohnsPictures.nl

Eredivisie Volleybal: Yes, they did it!

“We hadden in aanloop naar de wedstrijd allemaal het gevoel dat het zaterdag zou gaan gebeuren. Onze eerste setwinst in de Eredivisie”, aldus US-speelster Sanne Kruis, een dag na de gespeelde wedstrijd van Pharmafilter US Amsterdam tegen het eerste damesteam van Fast. En tot vreugde van de hele club werd hét moment, waar iedereen al een tijd lang reikhalzend naar uitkeek, in de zesde speelronde van de competitie, dan eindelijk bewaarheid.

“Het laatste zetje dat we als team nodig hadden werd gegeven door coach Frank”, vertelt Sanne Kruis. Frank vertelde in aanloop naar de eerste setwinst ons het verhaal van ‘Het Roger Bannister-effect’. In korte lijnen houdt dat in dat atleet Roger Bannister, op 6 mei 1954 tegen alle verwachtingen in het wereldrecord verbrak vanwege zijn ongrijpbare vier-minuten-mijl. Die race werd de “Miracle Mile” genoemd, omdat sommige kenners dachten dat het fysiek onmogelijk was om een mijl in minder dan vier minuten te lopen. De recordrace werd rechtstreeks uitgezonden op de BBC-radio, verslagen door Harold Abrahams.

“Het was het voorbeeld om een barrière te doorbreken en dat is ons gelukt. En van een set komt uiteindelijk volgende week een punt zullen we maar zeggen”, laat Sanne Kruis ten slotte nog enthousiast weten. Dat US de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 verloor mocht zaterdag de pret niet drukken. Een eerste set was net even wat de club nodig had na een zomer lang hard werken om alles in gereedheid te brengen voor een eerste seizoen in de landelijke Eredivisie.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

De volgende wedstrijd van Amsterdams hoogst spelende vrouwen volleybal team is op zaterdag 10 november in Apeldoorn tegen tegenstander Dros-Alterno.

Door: Rik Verkaik

Photocredits en album wedstrijd: JohnsPictures.nl

Eredivisie Volleybal: Yes, they did it!

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl/sport

Lees ook: Lissabon verwacht deze week een heuse rood/witte Ajax invasie

Gerelateerd artikel: Pharmafilter US zaterdag weer in actie tijdens Eredivisie

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam