Dames van topdivisionist Pharmafilter US ten onder tegen Veracles
Foto: John van Geenen

Dames van topdivisionist Pharmafilter US ten onder tegen Veracles

“Nog even volhouden, 1 wedstrijd knallen tegen Sneek. Daarna losgaan tijdens het laatste, megazoete US-feestje van 2017. De tweede helft zijn we allemaal topfit, en gaan we is ff laten zien wat we echt kunnen”, zijn de treffende woorden van US-speelster Loladina Zwaanswijk na afloop van de wedstrijd die US zaterdagavond speelde in het hoge, koude, noorden.

Teleurstellende zesde plek

De ploeg van trainer Martijn van Goeverden verloor zaterdag met 3-1 van Veracles en staat op een teleurstellende zesde plek op de ranglijst. Tot overmaat van ‘ramp’ werd Pharmafilter/US Volleybal onlangs ook uitgeschakeld tijdens het bekertoernooi.

Collectieve mini-winterdip

“We waren er klaar voor. Voor de reis naar Groningen. We begonnen sterk, met een ace en daarna verslapte we iets. We maakten bijna de hele wedstrijd vooral veel directe fouten. In de tweede helft ging het even iets beter. Ik denk dat we met z’n allen in een collectieve mini-winterdip zaten, voor anderhalf uur. Helaas, jammer, eigen schuld dikke bult,” besluit Loladina Zwaanswijk.

Werk aan de winkel

Voor de selectie van Martijn van Goeverden, Sebastien de Paula en Mark Roper is er de komende tijd veel werk aan de winkel. Tenminste, als de selectie nog hoog wilt eindigen in de volleybal competitie.

Heren 1 van US delven het onderspit tegen Protos

De heren van US Amsterdam konden ook niet winnen. Tijdens de zogenoemde ‘hel van Protos’ verloor de Amsterdamse ploeg met 4-0 van de koploper. Het trio Verhoeven, Marchal en Buter waren bij de gasten vooral niet te stoppen.

Muis bewoog zich koelbloedig over het speelveld

André pakte voor US nog wel enkele blokjes, Verhees maakte een uitstekende serviceserie en Muis bewoog zich koelbloedig over het speelveld. US-speler Van Potten over de wedstrijd: “Ok. Natuurlijk lieten we een aantal goeie dingen zien maar verder was het niet mals van US-zijde. Balen, dit. Volgende keer moeten we echt laten zien wat voor een vlees we in de kuip hebben want we kunnen absoluut goed volleyballen.”

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Loting WK volleybal 

Dames US Volleybal revancheren zich met winst tegen Orion 

Pharmafilter US uitgeschakeld in bekertoernooi 

Stunt US Amsterdam weer in beker? 

Verlies en rode kaart bij US

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam