Amsterdamse bluf aan basis ruime Eredivisie zege US Amsterdam
Vreugde na de zege! Photocredits: JohnsPictures.nl

Amsterdamse bluf aan basis ruime Eredivisie zege US Amsterdam

Eredivisionist Pharmafilter US Amsterdam heeft zaterdag in de eigen thuishaven weer eens laten zien dat ze dit seizoen in de Eredivisie niet voor spek en bonen meedoen. Sterker nog onder het Amsterdamse motto ‘Wij zijn US wij zijn de beste’ versloeg de ploeg van Frank van Rooijen en assistent Sebastien de Paula het zogenoemde Talentteam van de Eredivisie met klinkende cijfers. In Amsterdam Oost werd het maar liefst 3-0 en vertrok de tegenstander na de wedstrijd met ‘de staart tussen de benen’ naar Gelderland.

Amsterdamse bluf aan de basis van de zege

Vooral Amsterdamse bluf stond volgens US-speelster Sanne Kruis aan de basis van de ruime overwinning op het Nederlands hoogste volleybalpodium. “Voor het eerst tijdens onze Eredivisie reis in naam van onze prachtige stad Amsterdam hebben wij het afgelopen weekend gewoon even ‘geflikt’ om het op zijn Amsterdams te houden! 3-0 winst in de Eredivisie voor Pharmafilter US, in eigen huis!

Rijk gevulde tribunes met F-side tafarelen

Met rijk gevulde tribunes en een eigen F-side, geweldig leuke klappers (je kent ze wel; net als die van beach volleybal) en een sfeer in en rondom het veld die niets minder dan plezier uitstraalde is de winst binnengesleept. Er heerste vertrouwen, vechtlust en een vleugje (hoe Anne dit zo mooi noemde) Amsterdamse Arrogantie. Dit bleek de ideale mix te zijn afgelopen zaterdag 8 december.

Ootmarsum here we come

Met dit gevoel en de nodige voorbereiding vervolgen wij onze reis aanstaande woensdag alweer naar Ootmarsum voor een, naar verwachting, spannende pot”, laat Sanne Kruis daags na de wedstrijd vol enthousiasme weten aan Vrije Tijd Amsterdam.

Het echte verenigingsgevoel blijft hoog in het vaandel staan

Volleybalclub US Amsterdam professionaliseert de club mede door de stap van het eerste damesteam naar de Eredivisie. Maar, dat neemt niet weg dat het echte verenigingsgevoel hoog in het vaandel blijft staan. In dat kader wordt op zaterdag 5 januari het US Volleybaltoernooi georganiseerd.

Amsterdamse bluf aan basis ruime Eredivisie zege US Amsterdam

Foto album wedstrijd zie JohnsPictures.nl

vtasport.nl

Gerelateerd artikel: US Volleybal: Heldhaftig, vastberaden, barmhartig tegen VC Sneek

Lees ook: Meevaller voor Ajax in aanloop naar duel met Bayern München

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam